Olet täällä

Ehdota Turun yliopiston vuoden kielitekoa 2018

Jaa +

Uutinen | 15.2.2018

Yliopiston vuoden kieliteko myönnetään henkilölle, ryhmälle, yksikölle tai muulle taholle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt Turun yliopiston kieliohjelman toteutumista. Palkitsemisen arvoinen teko voi sisältää erilaisia oivalluksia siitä, miten kieliohjelmaa tai monikielisyyden ideaa on viety eteenpäin Turun yliopistossa. Teko voi olla lanseerattu koska tahansa, kunhan se yhä vaikuttaa yliopistossa. Vuoden kieliteon voittaja saa noin 1500 euron suuruisen rahapalkinnon.

Turun yliopiston kielityöryhmä toivoo yliopistoyhteisöltä ehdotuksia vuoden kieliteoksi. Lähetä ehdotuksesi perusteluineen osoitteeseen language@utu.fi perjantaihin 16.3. mennessä. Kielityöryhmä asettaa kieliteolle 3-5 ehdokasta, joiden joukosta yliopistolaiset pääsevät äänestämään voittajan kevään aikana. Palkinto jaetaan yliopiston avajaiskarnevaaleissa syyskuussa.

Edelliset kieliteko-palkinnon voittajat ovat olleet suomen kielen klinikka, TYY:n rinnakkaiskielisyys, Refugee Help ja Päivi Paukun järjestämät kansainvälisten opiskelijoiden vierailut alakouluun.

Turun yliopiston kieliohjelma
Turun yliopiston kielityöryhmä
Vuoden 2017 kieliteko ehdokkaat