Olet täällä

Edustajisto kokoustaa etänä huhtikuussa

Uutinen | 3.4.2020

Edustajiston maaliskuun kokous (18.3.) peruttiin koronavirustilanteen vuoksi. Edustajiston kokouksiin osallistuu yhteensä noin 50 henkilöä, joten voimassa olevan kokoontumisrajoituksen vuoksi kokouksia ei voida järjestää sääntömääräisellä tavalla.

Vaaleilla valittu edustajisto käyttää ylioppilaskunnassa korkeinta päätäntävaltaa, joten on tärkeää turvata edustajistotoiminnan ja päätöksenteon jatkuvuus myös poikkeustilanteessa. Tämän vuoksi edustajiston huhtikuun kokous järjestetään etäkokouksena. Ylioppilaskunnan säännöt eivät sinällään mahdollista etäkokoustamista, mutta edustajisto voi poiketa säännöistä yksimielisellä päätöksellä.

Huhtikuun kokous järjestetään 22.4., ja kyseisessä kokouksessa käsitellään myös maaliskuun kokoukseen tarkoitetut päätösasiat eli toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen hyväksyminen sekä tili- ja vastuuvapaudesta päättäminen. Kokouksen esityslista ja muut kokousmateriaalit toimitetaan tavalliseen tapaan TYYn verkkosivuille.

Jokaisella ylioppilaskunnan jäsenellä on oikeus olla läsnä edustajiston kokouksessa, ja tämä oikeus toteutuu myös edustajiston etäkokouksissa. Osallistumisohjeista tiedotetaan lähempänä kokousta.

Mikäli kokoontumisrajoitukset jatkuvat, myös edustajiston toukokuun kokous järjestetään etäkokouksena.

Lisätietoja edustajiston toiminnasta antaa puheenjohtaja Nelli Mäkitalo.

Nelli Mäkitalo
neelma@utu.fi