Olet täällä

Eduskuntavaaliehdokkaat kysyivät TYYltä koulutuksesta

Uutinen | 27.3.2015

Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY) järjesti eduskuntavaaliehdokkaille keskustelutilaisuuden Turku-salissa 25.3.2015. Tilaisuudessa ehdokkaille annettiin faktaan perustuvaa tietoa ajankohtaisista opiskelijapoliittisista asioista.

TYY kutsui eduskuntavaaliehdokkaita ylioppilaskuntaan kuulemaan ja keskustelemaan koulutuksesta. TYYn hallituksen jäsenet kertoivat ehdokkaille muun muassa miksi koulutuksesta ei kannata leikata, miten lukukausimaksut eroavat täysin koulutusviennistä, miksi Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) on toimiva ja laajentamisen arvoinen sekä miksi opintotuki tulisi säilyttää opintorahapainotteisena.

– Olimme iloisesti yllättyneitä, että kuulijakunnassa oli paljon myös sellaista kohderyhmää, jota emme aina tavoita. Oli tärkeää päästä kertomaan opiskelijan arjesta niille, jotka ovat opiskelunsa jo opiskelleet mutta saattavat päätyä päättämään opiskelijoiden asioista, kertoo TYYn vaalivaikuttamisesta vastaava Janika Takatalo.

Ehdokkaat myös kysyivät mieltään askarruttaneista asioista, ja aktiivista keskustelua käytiin pitkään. Ehdokkaat saivat lopuksi myös jättää koulutuslupaus -terveiset TYYläisille videoin ja kuvin.


Videot löytyvät TYYn Youtube-kanavalta Eduskuntavaali-osiosta
Lisätietoja TYYn vaalisivulta: tyy.fi/eduskuntavaalit