Olet täällä

Avajaiskarnevaaleilla korostui yhteisöllisyys

Uutinen | 9.9.2021

Turun yliopiston ja Turun yliopiston ylioppilaskunnan (TYY) yhteisillä avajaiskarnevaaleilla tavattiin TYYn järjestöjä ja palkittiin vuoden opettaja ja opintojakso.

Jo perinteeksi muodostuneita avajaiskarnevaaleja vietettiin keskiviikkona 8.9. Paikkana oli jälleen Educariumin ja Publicumin edusta, jonne karnevaalit siirtyivät muutama vuosi sitten yliopistonmäeltä päärakennuksen remontin tieltä. Tunnelma oli mukava ja ilmakin suosi lopulta, joten tilaisuus houkutteli paikalle sekä opiskelijoita että yliopiston henkilökuntaa.

Virallinen ohjelmaosuus avattiin rehtoti Jukka Kolan ja TYYn hallituksen puheenjohtajan Aliisa Wahlstenin puheilla. Molemmat korostivat puheissaan yhteisöllisyyden, mutta myös tieteen ja akateemisuuden merkitystä.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Kuva: TYYn hallituksen puheenjohtaja Aliisa Wahlsten pitää puhetta. Taustalla Turun yliopiston rehtori Jukka Kola.

”Elämme epävarmoja aikoja, mutta tutkimusta, tiedettä ja akateemisia asiantuntijoita tarvitaan aina”, rehtori Kola muistutti.

”Me opiskelijat, opettajat ja tutkijat olemme kollegoita, vain akateeminen ikä vaihtelee”; Wahlsten totesi ja muistutti, että Avajaiskarnevaalit ovat hyvä tilaisuus löytää uusia harrastuksia ja mahdollisuuksia vaikuttaa.

Vuoden opettaja Maria Broholm: ”Opettaminen on aitoa vuorovaikutusta.”

Vuoden opettajaksi valittiin yliopisto-opettaja Maria Broholm (English Academic and Professional Skills for Education, Kieli- ja viestintäopintojen keskus, Rauman opettajankoulutuslaitos). Broholmin opettajuudessa korostuvat innostavuus, positiivinen lähestymistapa ja opiskelijalähtöisyys. Hänestä huokuu innostuneisuus omaa työtään kohtaan. Broholm on rakentanut opetuksensa siten, että jokainen opiskelija tulee huomioiduksi yksilönä.

”Kaikki oppijat tarvitsevat sopivia haasteita ja onnistumisen kokemuksia”, Broholm totesi puheessaan. ”Viime aikoina olemme tottuneet käyttämään erilaisia alustoja, mutta opettajaa ne eivät korvaa. Opettaminen on aitoa vuorovaikutusta ja läsnäoloa.”

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Kuva: Rehtori Jukka Kola lukee perusteluja vuoden opettajan valintaan. Keskellä vuoden opettaja Maria Broholm ja oikealla TYYn hallituksen puheenjohtaja Aliisa Wahlsten.

Vuoden opintojaksoksi valittiin päihdelääketieteen opintojakso, joka on osa Lääkäri ja yhteiskunta -opintojaksoa. Opintojakson vastuullinen opettaja on apulaisprofessori Solja Niemelä.

Ehdotuksia vuoden opettajaksi ja opintojaksoksi kerättiin opiskelijoilta. Molempien hakukuulutuksissa pyydetiin huomioimaan erityisesti poikkeusajan asettamia haasteita ja opetuksen ja opintojaksojen järjestämistä suunnitelmista poikkeavalla tavalla.

Vuoden kielitekona palkittiin Turun normaalikoulu joka on Turun yliopiston ylläpitämä harjoittelukoulu. Turun normaalikoulu kouluttaa tulevista opettajista taitavia monikulttuurisuuden ja S2-kielisyyden asiantuntijoita. Koulu on avoin jokaista kieli- ja kulttuuritaustaa kohtaan ja sillä on tärkeä rooli Varissuon kaupunginosassa.

TYY onnittelee voittajia!