Olet täällä

Asuntoa valitessa kannattaa ottaa huomioon myös asumisen joustavuus

Uutinen | 16.3.2015

TYYn hallituksen 2014 jäsen Timo Kovala on asunut Turun ylioppilaskyläsäätiön (TYS) asunnoissa vuodesta 2011 lähtien. Kovalan mukaan Yo-kylä on mainettaan parempi asuinpaikka.

– Yo-kylällä on boheemi, solidaarinen maine. Se on opiskelijalle kuitenkin hyvä paikka asua. Kaikki perusasiat hoituvat helposti ja löytyvät läheltä: pesulat, saunat, koiranulkoilutuspaikat ja lenkkipolut. Ei opiskelijan tarvitsekaan asua missään kartanossa, Kovala sanoo.

– Toki siellä on ne Yo-kylän hupaisuudet. Kulman takaa vastaan saattaa kävellä hevonen, ja taksikuskit ihmettelevät aina miten Yo-kylästä voi löytää oikean asunnon, kun talot on numeroitu niin hassusti.

Erityisesti opintojen alussa monet opiskelijat katsovat tarkasti vain asuntojen hintoja. Kovalan mukaan asuntoa valitessa kannattaa ottaa huomioon muutakin.

– Hinta on toki keskeistä, mutta ihan yhtä tärkeää on asumisen helppous ja joustavuus. Opiskelijan asuminen on aika erilaista kuin vaikkapa ei-opiskelevan perheen asuminen, ja opiskelijat yleensä hyötyvät siitä, että asuminen on joustavaa.

– TYSillä asiakaspalvelu pelaa, ja jos tulee perhettä tai lähtee esimerkiksi vaihtoon, he ovat hyvin joustavia. Voit irtisanoa asunnon lähtiessäsi vaihtoon, ja TYS järjestää sinulle asunnon heti palattuasi. Tämä ei kovin helpolla onnistuisi yksityisellä puolella.

Kovalan mukaan monet myös pitävät TYSin parhaana puolena vuokraan sisältyvää sadan megan nettiä. Se on osa opiskelija-lähtöisyyttä, josta TYS saa kiitosta. Nyt Kovalalla on edessään asumisessa uusi vaihe, kun hän on saanut uuden asunnon Aurajoen alajuoksulta, TYS:n Auranhelmestä.

– Olin sinne muutaman vuoden jonossa, kunnes sain TYS:ltä tarjouksen. Auranhelmi on joen rannassa sijaitseva vanha tiilirakennus. Siellä on korkeita huoneita ja kiva merellinen miljöö, Kovala päättää.

Kevät on hyvää aikaa vaihtaa asuntoa, sillä vapaita asuntoja on tarjolla runsaasti. Syksyllä kun uudet opiskelijat saapuvat, asuntoja voi joutua jonottamaan pitkäänkin.

Katso mitä asuntoja TYSillä on vapaana juuri nyt: www.tys.fi

 
Turun ylioppilaskyläsäätiö on Turun yliopiston ylioppilaskunnan yhteistyökumppani. TYYllä on edustajat TYSin hallituksessa ja valtuuskunnassa.

Hannu Aaltonen