Olet täällä

Äänikuningatar Salmenoja: ”Lähdin vaaleihin sillä asenteella, et jes tää on kivaa”

Jaa +

Uutinen | 5.11.2015

TYYn edustajistovaalien 2015 äänikuningattareksi kruunattiin Eduxi-listaa edustava Sanni Salmenoja.

Edustajistovaalien äänikuningatar Sanni Salmenoja keräsi vaaleissa upeat 125 ääntä. 23-vuotias Salmenoja opiskelee Turun yliopiston Rauman kampuksella lastentarhanopettajaksi.

– Opiskelen kolmatta vuotta Raumalla. Olen mukana melkein kaikessa mitä kampuksella tapahtuu: ylioppilasteatterin toiminnassa, ainejärjestössä sekä musajutuissa, Salmenoja kertoo.

Salmenoja lähti vaaleissa ehdolle vanhempien opiskelijoiden innoittamana.

– Raumalta yleensä lähdetään hakemaan TYYn edustajistoon siksi, että edustajistossa saadaan myös Rauman ääni kuuluviin. Halusin päästä täydentämään tietoja molemmin puolin. Minulla on paljon tietoa filiaalien toiminnasta.

Äänikuningatar Salmenoja kertoo, että salaisia vaaliaseita ei ollut, vaan suosio rakentui hyvällä yhteispelillä muiden ehdokkaiden kanssa.

– Teimme paljon yhteistyötä Rauman kampukselta tulevien ehdokkaiden, Jesper Lempiäisen, Riku Mannisen ja Annika Appelrothin kanssa, vaikkemme olleet edes samalta vaalilistalta. Lähdin vaaleihin sillä asenteella, et jes tää on kivaa. Tärkeiden asioiden ei tarvitse olla niin vakavia. Voin vain toivoa, että se näkyi myös äänestäjille, Salmenoja kertoo.

– Kiitos mua äänestäneille! Kiitos myös ylipäätään vaaleissa äänestäneille, loistava äänestysprosentti. Vau!

Lue lisää vaaleista:

www.tyy.fi/vaalit

 

Hannu Aaltonen