Turun yliopiston ylioppilaskunta | Uutiskirje 14/2017 | Lue selaimessa: bit.ly/2oExwgU

TYYn avoin Facebook-vaalipaneeli

TYYn kokeellisen kuntavaalipaneelin kuusi kysymystä on julkaistu. Vastausaikaa 7.4. kello 12 asti. Kysymykset liittyvät opiskelijoiden Ryhmä 40 000:n kuntapoliittiseen ohjelmaan ja niihin voivat vastata kaikki Turussa kuntavaaleissa ehdolla olevat ehdokkaat.

>> Lue lisää Facebookista

Kysyimme Turun yliopiston opiskelijoilta, miksi kuntavaaleissa kannattaa äänestää. Lue vastaukset TYYn somesta häsärillä #siksiäänestän!

Ehdota vuoden opettajaa ja opintojaksoa 2017

Hyvä opetus ja ohjaus ovat yliopiston ydintehtäviä. Haemme ehdotuksia lukuvuonna 2016–2017 näissä tehtävissä ansioituneista opettajista ja hyvin toimineista opintojaksoista. Opiskelijoilta ja työkavereilta tuleva esitys on hieno kiitos ja arvostuksenosoitus ehdotetuille opettajille ja opintojaksoista vastanneille. Lähetä ehdotuksesi 7.5. mennessä.

Tutustu opiskelumahdollisuuksiin kesällä – maksuttomia opintoja myös avoimessa yliopistossa

Kesällä voi suorittaa tenttejä, tehdä muita itsenäisiä suorituksia kuten esseitä, saada ohjausta opinnäytetyön tekemiseen sekä suorittaa esimerkiksi kenttäkursseja ja pakollisia työharjoitteluja. Yliopiston läsnäolevat perustutkinto-opiskelijat voivat osallistua maksutta yliopiston itse järjestämiin avoimen yliopiston kesäopintoihin opiskelijakiintiöiden puitteissa. 

Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee asiantuntijaa

Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee ASIANTUNTIJAA kokopäiväiseen, toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Edellytämme sinulta muun muassa opiskeluterveydenhuollon ja opiskelijoiden toimeentulokysymysten tuntemusta, käytännön vaikuttamiskokemusta ja vaikuttajaviestinnällistä otetta sekä kiinnostusta opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseen. Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen työpaikan opiskelijamaailmasta, haastavia ja monipuolisia työtehtäviä sekä hyvät mahdollisuudet oman osaamisesi kehittämiseen. 

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen 9.4.2017 mennessä osoitteeseen tyy-paasihteeri@utu.fi.

Turun ylioppilaslehti hakee toimitusharjoittelijaa

Turun ylioppilaslehti hakee toimitusharjoittelijaa elokuussa 2017 alkavaan työsuhteeseen. Työ jatkuu toukokuulle 2017 saakka ja sitä tehdään 18,75 tuntia viikossa. Työn ohessa on mahdollista opiskella. Toimitusharjoittelijan päätehtäviin kuuluvat Tylkkäriin kirjoittaminen ja valokuvaaminen sekä verkkolehden ja somekanavien päivittäminen (Facebook, Twitter, Instagram). Harjoittelupaikka on tarkoitettu korkeakouluopiskelijalle. Toimitusharjoittelijan palkkaus on Journalistiliiton työehtosopimuksen mukainen.

Edunvalvonnan arki

Meille #edunvalvonnanarki on sekä paikallista että valtakunnallista vaikuttamista opiskelijoille tärkeisiin asioihin. Tällä viikolla tapasimme tiedekunnan kopoja ja ylioppilaskuntakollegoja, pohdimme todistusvalintaa sekä kansainvälisten opiskelijoiden työllistymistä ja tenttasimme kuntavaaliehdokkaita yhdenvertaisuudesta.

Turun ylioppilasteatterin Täydellinen päivä -produktio hakee työryhmää

Täydellinen päivä on mustan huumorin sävyttämä musiikkinäytelmä, joka käsittelee yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta. Turun ylioppilasteatterille sen ohjaa Alina Kilpinen. Rooleja näytelmässä on 5-8, joista kaksi selkeästi naisroolia ja kaksi miesroolia. Lisäksi työryhmään haetaan ainakin tuottajaa, bändiä, lavastajaa/rekvisiittoria, puvustajaa, tekniikkaosaajia sekä ohjaajan assistenttia. Produktion startti on su 9.4. klo 12-18. Ilmoittauduthan starttiin sähköpostilla 8.4. mennessä, osoitteeseen alinakilpinen@gmail.com.

Pop-up -opiskelijatila avoinna korkeakouluopiskelijoille 7.4. asti

Tule pitämään taukoa, lukemaan tenttiin tai vaikka tekemään ryhmätöitä Mathias-rakennuksen Pop-up -tilaan.

Muistitreenaus – vielä on mahdollista osallistua!

Osallistu Åbo Akademin psykologian yksikön tutkimukseen, jossa selvitetään lyhyen tietokoneharjoittelun vaikutuksia muistiin ja keskittymiskykyyn. Tutkimus kestää yht. noin 4 h maanantaista perjantaihin. Osallistumisesta maksetaan 40 e verollinen palkkio. Osallistuaksesi tutkimukseen tulee sinun ensin täyttää taustatietokysely, jolla määritetään soveltuvuutesi tutkimukseen. Taustatietokyselyn lopussa tulee varata aika alku- ja loppumittaukseen.

>> Täytä taustatietokysely

Tule mukaan kokeeseen, jossa kuunnellaan ja arvioidaan ääniä

Koe kestää noin puolitoista tuntia. Tutkimuspaikkana toimii Turku AMK:n sisäympäristölaboratorio, Lemminkäisenkatu 14–18 B, Turku, 6. kerros (DataCity B-rappu). Korvaukseksi kokeen suorittaneelle tarjotaan S-ketjuun 15 euron arvoinen lahjakortti.

Voit osallistua tutkimukseen, jos äidinkielesi on suomi, olet 20-45-vuotias ja kuulokykysi on mielestäsi normaali. Ilmoittaudu sähköpostilla osoitteeseen kuuntelu@turkuamk.fi. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä nimesi, syntymävuotesi ja puhelinnumerosi. 

 

Vappu 30.4.-1.5.2017

Aurinko, kevät, vappu! Pian se on taas täällä: Odotettu, perinteinen, yllättävä, säväyttävä. Mitä tapahtuu vappuna ja sitä edeltävinä päivinä? Lisää tietoa löydät TYYn sivuilta.

Hae mahdollistamaan vappua!

Nyt on haussa vielä pieni, mutta tehokas vapputiimi, johon toivoisimme mukaan mahdollisimman paljon erilaisella osaamisella varustettuja opiskelijoita eri järjestöistä.

>> Lue lisää ja hae mukaan 10.4. mennessä!

Tapahtumat

TULEVIA TAPAHTUMIA

Viikko 14

5.4. Rekryn tietoisku: Löydä piilotyöpaikka!

5.4. Meksiko-ilta

5.4. Anglica Presents: Band Night

5.4. Palapelibileet vol.9 4/4

6.4. Koponeuvosto

6.4. American High School -bileet

8.4. Lindy hop -alkeistaster ja balboa workshop

8.4. Korkeakoulujenkkifutista: UTU vs. Wasa

9.4. Turun ylioppilasteatterin Täydellinen päivä -produktio hakee työryhmää

Viikko 15

10.4. TYY International Council meeting vol 2

10.4. Turun YK-yhdityksen dokkari-ilta

11.4. Rekryn CV-klinikka / CV-Clinic

12.4. Terapiabileet

13.4. Munajahtibileet

16.4. Kinokopla: Captain Fantastic

Viikko 16

17.4.Vapaat kyykkäharjoitukset

20.4. Rekryn tietoisku: Tee toimiva hakemus ja CV

20.4. Zimbabwe-ilta

Haluaisitko järjestösi tapahtuman kalenteriin?
Ota yhteyttä: tyy-tiedottaja@utu.fi 

Dare to Learn

Dare to Learn on uusi ja arkailematon, kansainvälinen oppimisen tapahtuma, joka järjestetään 5.-6.9. Kaapelitehtaalla Helsingissä. Tapahtuma tuo yhteen oppimisesta kiinnostuneet rohkeat tulevaisuuden muuttajat.

Sohon Torwien kevätkonsertti: Nuorisomusiikkia 100-vuotiaasta Suomesta

Turun yliopiston puhallinorkesterin Sohon Torwien perinteinen kevätkonsertti järjestetään 29.4.2017 Sigyn-salissa. Konsertin teemana on tänä vuonna Nuorisomusiikkia 100-vuotiaasta Suomesta. Konsertti alkaa perinteisesti tasan klo 16.04. Liput: ennakkoon 8 / 13 €, ovelta 10 /15 €. 

Opiskelijan vaalit 2017

Valmistuneille työpaikkoja, perheellisille opiskelijoille tukea, riittävät mielenterveyspalvelut ja opiskelijakaupungin tulevaisuus. Näistä Turun ylioppilaslehti kysyi kuntavaalitaistoa käyviltä puolueilta.

Kotimaisen elokuvan uusi kukoistus

Suomalaisen elokuvan festivaali on nähnyt kotimaisen elokuvan nousun aallonpohjasta uudenlaiseen arvostukseen.

Digitalisaation avulla kohti parempaa yliopistoa

Maaliskuussa Turun yliopisto ja Turun yliopiston ylioppilaskunta järjestivät yhdessä Minun yliopistoni tulevaisuudessa -hackathonin. Vuorokauden mittaisella risteilyllä kokoonnuttiin poikkitieteellisiin pienryhmiin ideoimaan sitä, miten Turun yliopistoa voitaisiin kehittää digitalisaation avulla.

>> Työnhakukursseista potkua työmarkkinoille 

>> Opiskelija: kerro työnhaussa myös vapaa-ajan harrastuksesta 

>> U-Multirank: Turun yliopiston vahvuudet julkaisutoiminnassa ja hyvin järjestetyssä koulutuksessa 

>> Kirjastot suljettu pääsiäisviikon - muistathan myös 24/7-tilat

>> Nykyiset vararehtorit jatkavat toimissaan 

Viikon Frank-vinkki

>> Opiskelijoille -10 % alennus RAXin buffet-ateriasta

Etu on henkilökohtainen ja voimassa 31.12.2017 saakka.

Mikä Frank? Frank kokoaa hyödylliset opiskelija-alennukset yhdelle sivustolle, juuri sinua varten.

>> Lue lisää

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

 

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15