Olet täällä

Kehitysyhteistyö

Jaa +

Kehitysyhteistyön avulla vähennetään köyhyyttä ja globaalia eriarvoisuutta.

Kehitysyhteistyö perustuu pitkäaikaiseen kehitysajatukseen: kumppanuuteen, jonka perimmäisenä tarkoituksena on tukea kehityvän maan maan elinolosuhteiden parantamista. Tämän lisäksi TYYn tekemän kehitysyhteistyön tavoitteena on synnyttää keskustelua ja tiedottaa opiskelijoille globaaleista vuorovaikutuskysymyksistä, jotta he osaisivat omassa toiminnassaan tehdä kestäviä ratkaisuja.

Meksiko-hankkeen päätyttyä TYY hakee 2018 uutta hanketta Guatemalassa SYL:n, HYY:n, AYY:n ja JYY:n kanssa. Mikäli olet kiinnostunut tulemaan mukaan suunnittelemaan hanketta, ota yhteyttä tyy-kvsihteeri@utu.fi.

Lisäksi voit lahjoittaa TYYn vapaaehtoisille kummikohteille jäsenmaksun yhteydessä. Kohteet lukuvuonna 2018-2019 ovat Zimbabwen Aids orvot ry ja Suomen Somalia-verkosto.

TYY näyttää myös esimerkkiä ylioppilaskuntana ohjaamalla 0,7 prosenttia toimintataloutensa budjetista kehitysyhteistyöhön. 0,7 %-tukikohteet vuonna 2018 ovat Svenska hörselförbundet fr:n hanke Boliviassa ja Lääkärin sosiaalinen vastuu ry:n projekti Nepalissa.

Yksi näkyvimmistä tapahtumista TYYn kehitysyhteistyösektorilla on Kestävän kehityksen viikko. Se on valtakunnallinen kehitysyhteistyötapahtuma ja järjestetään yhtä aikaa monissa ylioppilaskunnissa ympäri maan aina lokakuussa.

TYY tarjoaa paljon erilaisia mahdollisuuksia osallistua kehitysyhteistyöhön. Kehitysyhteistyön parissa toimivat TYYn työntekijä, hallituksen jäsen, hankekoordinaattorit, kehitysyhteistyösiiven jäsenet, Kehyviikon vapaaehtoiset ja monet muut. Voit tukea toimintaa myös vapaaehtoisella lahjoituksella. Tule mukaan!

Lue lisää:

Kehitysyhteistyösiipi

Lahjoita SYL:n kehitysyhteistyöhön

Lahjoita TYYn kehitysyhteistyöhön

Viimeksi päivitetty: 13.04.2018 klo 09:36