Olet täällä

Kehitysyhteistyö

Jaa +

Kehitysyhteistyön avulla vähennetään köyhyyttä ja globaalia eriarvoisuutta.

Kehitysyhteistyö perustuu pitkäaikaiseen kehitysajatukseen: kumppanuuteen, jonka perimmäisenä tarkoituksena on tukea kehityvän maan maan elinolosuhteiden parantamista. Tämän lisäksi TYYn tekemän kehitysyhteistyön tavoitteena on synnyttää keskustelua ja tiedottaa opiskelijoille globaaleista vuorovaikutuskysymyksistä, jotta he osaisivat omassa toiminnassaan tehdä kestäviä ratkaisuja.

Suurin asia kehitysyhteistyösektorillamme on TYYn oma kehitysyhteistyöhanke Meksikossa. Olemme tehneet yhteistyötä Wixarika-alkuperäiskansan kanssa jo vuodesta 1997. Opiskelijat voivat tukea Meksiko-hanketta ja TYYn toista tukikohdetta, Zimbabwen Aids-orpoja, vapaaehtoisella kehitysyhteistyömaksulla ylioppilaskunnan jäsenmaksun yhteydessä.

TYY näyttää myös esimerkkiä ylioppilaskuntana ohjaamalla 0,7 prosenttia toimintataloutensa budjetista kehitysyhteistyöhön. 0,7 %-tukikohteet vuonna 2017 ovat Teria Sira ry ja JYYn Intia-hanke.

Yksi näkyvimmistä tapahtumista TYYn kehitysyhteistyösektorilla on Kehyviikko. Se on valtakunnallinen kehitysyhteistyötapahtuma ja järjestetään yhtä aikaa monissa ylioppilaskunnissa ympäri maan aina lokakuussa.

TYY tarjoaa paljon erilaisia mahdollisuuksia osallistua kehitysyhteistyöhön. Kehitysyhteistyön parissa toimivat TYYn työntekijä, hallituksen jäsen, hankekoordinaattorit, kehitysyhteistyösiiven jäsenet, Kehyviikon vapaaehtoiset ja monet muut. Voit tukea toimintaa myös vapaaehtoisella lahjoituksella. Tule mukaan!

Lue lisää:

Kehitysyhteistyösiipi

Lahjoita SYL:n kehitysyhteistyöhön

Lahjoita TYYn kehitysyhteistyöhön

Viimeksi päivitetty: 27.10.2017 klo 14:15