Kehitysyhteistyön avulla vähennetään köyhyyttä ja globaalia eriarvoisuutta.

Kehitysyhteistyö perustuu pitkäaikaiseen kehitysajatukseen: kumppanuuteen, jonka perimmäisenä tarkoituksena on tukea kehittyvän maan elinolosuhteiden parantamista. Tämän lisäksi TYYn tekemän kehitysyhteistyön tavoitteena on synnyttää keskustelua ja tiedottaa opiskelijoille globaaleista vuorovaikutuskysymyksistä, jotta he osaisivat omassa toiminnassaan tehdä kestäviä ratkaisuja.

Voit lahjoittaa TYYn vapaaehtoisille kummikohteille jäsenmaksun yhteydessä. Kohteet lukuvuonna 2019-2020 ovat Zimbabwen Aids orvot ry ja Suomen Somalia-verkosto.

TYY näyttää myös esimerkkiä ylioppilaskuntana ohjaamalla 0,7 prosenttia toimintataloutensa budjetista kehitysyhteistyöhön. 0,7 %-tukikohteet vuonna 2019 ovat African care ry:n hanke Somaliassa ja Suomen Partiolaiset ry:n hanke Ugandassa.

Yksi näkyvimmistä tapahtumista TYYn kehitysyhteistyösektorilla on Kestävän kehityksen viikko. Se on valtakunnallinen kehitysyhteistyötapahtuma ja järjestetään yhtä aikaa monissa ylioppilaskunnissa ympäri maan aina lokakuussa.

TYY tarjoaa paljon erilaisia mahdollisuuksia osallistua kehitysyhteistyöhön. Kehitysyhteistyön parissa toimivat TYYn työntekijä, hallituksen jäsen, hankekoordinaattorit, kehitysyhteistyösiiven jäsenet, Kehyviikon vapaaehtoiset ja monet muut. Voit tukea toimintaa myös vapaaehtoisella lahjoituksella. Tule mukaan!

Lue lisää:

Kehitysyhteistyösiipi

Lahjoita SYL:n kehitysyhteistyöhön

Lahjoita TYYn kehitysyhteistyöhön