Kehitysyhteistyön avulla vähennetään köyhyyttä ja globaalia eriarvoisuutta.

Kehitysyhteistyö perustuu pitkäaikaiseen kehitysajatukseen: kumppanuuteen, jonka perimmäisenä tarkoituksena on tukea kehittyvän maan elinolosuhteiden parantamista. Tämän lisäksi TYYn tekemän kehitysyhteistyön tavoitteena on synnyttää keskustelua ja tiedottaa opiskelijoille globaaleista vuorovaikutuskysymyksistä, jotta he osaisivat omassa toiminnassaan tehdä kestäviä ratkaisuja.

Voit lahjoittaa TYYn vapaaehtoisille kummikohteille jäsenmaksun yhteydessä. Kohteet lukuvuonna 2020-2021 ovat Zimbabwen Aids orvot ry ja Suomen Somalia-verkosto

TYY näyttää myös esimerkkiä ylioppilaskuntana ohjaamalla 0,7 prosenttia toimintataloutensa budjetista kehitysyhteistyöhön. 0,7 %-tukikohteet vuonna 2020 ovat FinnWID Naiset kehitysyhteistyössä ja Pääskyt ry. Kohteet valitaan aina maalis-huhtikuussa.

Vuoden 2021 alusta TYY aloittaa hankeyhteistyön Käymäläseura Huussi ry:n kanssa Sambiassa. Seuraa tiedostusta hankkeestamme kanavissamme. 

Yksi näkyvimmistä tapahtumista TYYn kehitysyhteistyösektorilla on Kestävän kehityksen viikko. Se on valtakunnallinen kehitysyhteistyötapahtuma ja järjestetään yhtä aikaa monissa ylioppilaskunnissa ympäri maan aina lokakuussa.

TYY tarjoaa paljon erilaisia mahdollisuuksia osallistua kehitysyhteistyöhön. Kehitysyhteistyön parissa toimivat TYYn työntekijä, hallituksen jäsen, hankekoordinaattorit, kehitysyhteistyösiiven jäsenet, Kehyviikon vapaaehtoiset ja monet muut. Voit tukea toimintaa myös vapaaehtoisella lahjoituksella. Tule mukaan!

Lue lisää:

Kehitysyhteistyösiipi

Lahjoita SYL:n kehitysyhteistyöhön

Lahjoita TYYn kehitysyhteistyöhön