Arvoisat järjestötoimijat ja puheenjohtajat! Jatkossa kokoamme tärkeät viestit järjestöuutiskirjeeseen, jonka lähetämme aina tarvittaessa. Haluamme vähentää yksittäisten sähköpostien määrää ja pitää huolta, että tärkeät viestit tavoittavat mahdollisimman helposti ja laajasti. Mikäli sinulle herää kysymyksiä, olethan yhteydessä TYYn järjestövastaavaan (tyy-jarjestot@utu.fi) tai järjestö- ja hallintoasiantuntijaan (tyy-jarjestosihteeri@utu.fi).

If you want to have this info in English, please contact tyy-jarjestot@utu.fi.

Toiminta-avustukset vuodelle 2019 on korjattu

TYYn hallitus päätti jakaa toiminta-avustukset 2019 kokouksessaan 11/2019. Hakemusten käsittelyssä oli tapahtunut teknisiä virheitä, minkä seurauksena osa avustuksista eivät ole pisteytetty yhdenvertaisesti muihin avustusten saajiin nähden. Hallitus päätti ottaa avustukset uudelleen käsittelyyn kokouksessaan 12/2019 23.5.2019. Hallitus totesi kokonaisvaikutuksen olevan niin suuri, että toiminta-avustukset tulee käsitellä kokonaisuudessaan uudelleen. TYYn hallitus on päättänyt kokouksessaan 12/2019 toiminta-avustusten korjauksen ja uudelleenjaon.

Uudelleenjako vaikuttaa kaikkien järjestöjen saatavaan toiminta-avustukseen. Suurin pudotus on eniten toiminta-avustuksen pisteosaa saavilla järjestöillä. Pudotus on maksimissaan 150€. Päätöksen seurauksena yksikään jo avustusta saanut järjestö ei tule jäämään ilman avustusta.

Toiminta-avustuksen pisteytysprosessia tarkastellaan ja havaittujen virheiden toistumisen mahdollisuus tullaan minimoimaan.

>> Myönnetyt toiminta-avustukset 2019

TYYn syksyn koulutuspäivä

TYYn syksyn koulutuspäivä järjestetään 17.9. klo 16 alkaen. Koulutusaiheina ovat Monikulttuurisuus järjestöissä, Toiminnansuunnittelu ylivuotisesti, Jäsenhankinta, Varainhankinta, Someviestintä järjestöissä ja Yhdistystoiminnan 101.

Koulutuspäivästä informoidaan lisää elokuussa, mutta kannattaa laittaa päivämäärä jo nyt kalenteriin!

Kanslian kesän kiinniolo

TYYn kanslia on auki normaalisti 14.6. saakka ja suljettu 17.6.–31.7. välisenä aikana. Turku-salia, Kappelia ja Osakuntasalia ei voi varata TYYn kanslian ollessa suljettuna. Uusien lukuvuositarrojen jako alkaa 1.8.

TYY-kierrokset tulevat jälleen!

TYY-kierrosten varaus on alkanut! Kierrokset järjestetään uusille opiskelijoille 12.8.-13.9. Tuutorit varaavat kierrosajat ryhmilleen. Opintoneuvojien kautta on tuutoreille lähetetty lisätietoa kierroksista ja niiden varaamisesta. Kannattaa muistutella tuutoreita tarkkailemaan yliopiston sähköpostiaan myös kesän aikana.

Strategiaprosessin toinen Viima-kierros

Yliopiston uuden strategian luonti on edennyt toiseen vaiheeseen. Ensimmäisen vaihteen kyselyyn osallistui aktiivisesti koko yliopistoyhteisö. Toinen kierros Viima-työkalussa on nyt auki 7.6. asti. Osallistu ja minkälaisia tavoitteita sinä haluaisit strategiassa nähdä!

>> Osallistus kyselyyn

>> Lisätietoa strategiaprosessista

Kesätöitä vailla? TYYjobberista niitä löytyy

Kesä koittaa. Mee töihin. TYYjobberista löytyy opiskelijoille kesäksi tekemistä. Käy täyttämässä lomake ja yhteistyökumppanimme ottaa sinuun yhteyttä. Tekemäsi profiilin pohjalta on mahdollisuuksia päästä tekemään töitä joko vakituisesti tai tarpeen mukaan. Ehdit nauttia kesästä tai täydentää syksyn opiskelukassaa.

>>TYYjobberiin

Avajaisviikko 2019

Vaikka kesä on vasta alkamaisillaan, on katseet jo käännetty alkusyksyyn ja avajaisviikon tapahtumiin:

29.8.2019 Study in Turku -messut ICT-cityssä kello 10–16
Study in Turku -messut toivottavat uudet opiskelijat tervetulleeksi Turkuun. Ilmoita järjestösi mukaan näytteilleasettajaksi tai tuo fuksiryhmäsi tutustumaan alueen toimijoihin! Messuilla myynnissä myös TYYlikkään Avauksen ennakkolippuja.

>> Lue lisää messuista

3.9.2019 Yliopiston ja TYYn Avajaiskarnevaalit alakampuksella Educariumin ja Publicumin aukiolla klo 12–14

Avajaiskarnevaalit tarjoavat järjestöille, yliopiston palveluille, yhteistyökumppaneille ja TYYlle mahdollisuuden esittäytyä uusille opiskelijoille. Erinomainen tilaisuus hankkia uusia jäseniä!

>> Ilmoittakaa järjestönne mukaan 30.8. mennessä
>> Lue lisää avajaiskarnevaaleista

 

4.9.2019 TYYn toimiston avoimet ovet, tarkka aikataulu ilmoitetaan myöhemmin
Kahvia, TYYn työntekijöitä ja hallituksen jäseniä sekä TYYlikkään avauksen ennakkolippuja ja pientä kisailua. Tule tutustumaan!
 

5.9.2019 TYYlikäs avaus Marilynissä, Vegasissa ja Fortessa kello 20–05.
Avajaisviikko huipentuu syksyn suurimpiin ja poikkitieteellisimpiin bileisiin yhdistetyissä Marilynissä, Vegasissa ja Fortessa. Ennakkolippuja myydään ainakin Study in Turku -messuilla ja avajaiskarnevaaleissa TYYn ständillä niin kauan kuin niitä riittää. Ennakkolippu kannattaa ostaa ajoissa, sillä sen kanssa varmistat itsellesi TYYlikkään avauksen huikean haalarimerkin!

>> Lue lisää TYYlikkäästä Avauksesta

Welcome Fair

Vielä on kesää jäljellä, mutta uusien vaihto-opiskelijoiden orientaatio lähenee jo kovaa vauhtia! Turun yliopistoon saapuu jälleen tulevana syksynä noin 300 vaihto-opiskelijaa. Orientaatioon osallistuvat myös maisteriopiskelijat, joita odotamme aloittavaksi noin 50. Osana orientaatioviikkoa järjestetään Welcome Fair perjantaina 30.8. klo 11.00–13.00 Naturan aulassa. Tapahtuma on ollut aiempina vuosina erittäin suosittu vaihto-opiskelijoiden keskuudessa.

Tapahtuman tarkoituksena on tutustuttaa vaihto-opiskelijat erilaisiin vapaa-ajanvietto- ja harrastusmahdollisuuksiin, joita TYY:n ainejärjestöt ja harrastusyhdistykset tarjoavat. Tässä on siis teille loistava tilaisuus saada mukaan toimintaan uusia kansainvälisiä jäseniä! Lisäksi paikalla on mm. englanninkielisten maisteriohjelmien ja laitosten sekä oppiaineiden yhdyshenkilöitä vastaamassa vaihto-opiskelijoita askarruttaviin kysymyksiin.

Varatkaa siis 30.8. kalenteriinne tilaa klo 11.00–13.00 sekä suunnitelkaa, kuinka houkuttelette mahdollisimman suuren joukon vaihto-opiskelijoita yhdistyksenne jäseniksi ja ilmoittautukaa mukaan Welcome Fairiin!

Pyytäisin ilmoittautumiset viimeistään perjantaihin 16.8. mennessä, jotta osaan varata kaikkien osallistujien esittelypisteeseen pöydän ja sermin. Toivomme opiskelijajärjestöiltä runsasta osanottoa, sillä viime vuosista poiketen TYY ei järjestä tänä vuonna vaihto-opiskelijoille omaa Welcome Partya vaan toivoo, että vaihto-opiskelijat integroituisivat paremmin opiskelijayhteisöön opiskelijajärjestöjen kautta. Tässä Welcome Fair on tärkeässä osassa, sillä se on vaihto-opiskelijoiden ensimmäinen kontakti opiskelijajärjestöihin.

>> Ilmoittaudu mukaan!

Halloped-täydennyshaku on käynnissä!

Opiskelijaedustajia täydennetään ennen kesää. Hae johtokuntiin, kollegioon, kieli- ja viestintäkeskuksen johtokuntaan tai Sote-akatemiaan viimeistään maanantaina 3.6.

>> Hae opiskelijaedustajaksi

 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada järjestöuutiskirjettä, ota yhteyttä tyy-jarjestot@utu.fi

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan
sivulla www.tyy.fi/tietosuoja kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.