Tämä on kaikille TYYn järjestöjen toimijoille tarkoitettu uutiskirje ajankohtaisista asioista. Järjestöuutiset ilmestyy tarpeen mukaan, noin kerran kuukaudessa.

Info in English below!

Joulukuun Järjestöfoorumi 8.12.

Tervetuloa TYYn joulukuun järjestöfoorumiin, jossa tarkoituksena on kouluttautua yhdessä varautumaan vuodelle 2021 parhaalla mahdollisella tavalla!

Aika: 8.12. klo 16 alkaen
Paikka: Zoom

Ohjelma

klo 16.00: Tervetulosanat ja TYYn esittely

klo 16.30:

 • Yhdistystoimijan ABC
 • The ABCs of organisations (in English)

Yllämainitut koulutusosiot ovat erillisiä ja alkavat samaan aikaan eri tiloissa. Yhdistystoimijan ABC:ssä käydään läpi yhdistystoiminnan perusasiat ja se on tarkoitettu lähinnä niille, jotka eivät ole aikaisemmin toimineet yhdistyksissä tai kaipaavat kertausta. Toiminnan kehittämiskoulutus on tarkoitettu niille, jotka tietävät jo yhdistystoiminnan perusasiat ja haluaisivat kehittää yhdistyksensä toimintaa.

klo 17.30: Tauko

klo 17.45 erilliset koulutukset:

 • Involving international students as part of TYY organisations' activities (in English)
 • Puheenjohtajien neuvosto
 • Koulutuspolitiikka järjestöissä ja yliopistoon vaikuttaminen
 • Sopo- ja hyvinvointivastaavien tehtävät tutuksi
 • Tehokkaampaa tapahtumaviestintää (sisältää tapahtumajärjestämisen ja järjestöviestinnän perusteet)
 • Uusi ympäristöohjelma tutuksi
 • Järjestölehden taittaminen: typografia, visuaalinen ilme, rakenne – ja muutama taittovinkki

Koulutukset päättyvät noin klo 19.30.

Koulutusten Zoom-linkit päivitetään TYYn tapahtumakalenterin sivulle:

https://www.tyy.fi/fi/toiminta/tapahtumakalenteri/1-jarjestofoorumi

Järjestöilmoitus on tehtävä viimeistään 31.12.2020

Järjestöjen vuosittain TYYlle tehtävän järjestöilmoituksen hetki on koittanut. Lomaketta täyttämään pääsette TYYn nettisivuilta (https://www.tyy.fi) sisään kirjautumisen jälkeen yläpalkin valikosta "Järjestöilmoitus" tai suoraan seuraamalla tätä linkkiä: https://www.tyy.fi/jarjestoilmoitus. Mikäli teillä ei ole tiedossa yhdistyksenne tunnuksia TYYn nettisivuille, ottakaa yhteyttä järjestö- ja hallintoasiantuntijaan osoitteella tyy-jarjestoasiantuntija@utu.fi. Ottakaa rohkeasti yhteyttä myös siinä tapauksessa, että tarvitsette apua lomakkeen täyttämiseen tai jokin kohta lomakkeessa askarruttaa.

TYYn ohjesääntö järjestöistä, avustuksista ja avustustoimikunnasta toteaa seuraavaa:

6 §:

"[…] Yhdistyksiltä, jotka eivät ole jättäneet järjestöilmoitusta vaadittuine liitteineen määräaikaan mennessä, voidaan tällöin, hallituksen järjestettyä yhdistyksille tilaisuuden tulla kuulluksi asian suhteen, evätä niiden järjestöasema. […]"

Lomakkeen täyttäjän tulee olla yhdistyksen nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö.

Uudet koronavirusohjeet ja rajoitukset

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on 2.12.2020 päättänyt uusista kokoontumisrajoituksista. Sisätiloissa ovat sallittuja korkeintaan 10 hengen kokoontumiset ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa korkeintaan 20 hengen kokoontumiset, mikäli noudatetaan THL:n ja OKM:n ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.

Aluehallintoviraston tiedote: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69895543

Turun yliopisto on myös päivittänyt koronaohjeistustaan VSSHP:n suositusten ja aluehallintoviraston määräysten mukaisesti: https://www.utu.fi/fi/ajankohtaista-koronaviruksesta

Itsenäisyyspäivän soihtukulkue peruttu

TYY, TUO ja ÅAS peruvat perinteisen opiskelijoiden itsenäisyyspäivän soihtukulkueen.

Turun korkeakoulujen ylioppilas- ja opiskelijakunnat ovat päättäneet peruuttaa perinteisen itsenäisyyspäivän soihtukulkueensa. Päätös perustuu Lounais-Suomen aluehallintoviraston 2.12. julkaisemaan tiedotteeseen, joka kieltää yli 20 henkilön tilaisuudet alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa. (https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69895543)

Opiskelijakuntien edustajat käyvät itsenäisyyspäivänä laskemassa seppeleet Turun hautausmaan sankarihaudoille pienessä tilaisuudessa. Seppeleenlaskusta pyritään kuvaamaan materiaalia sosiaaliseen mediaan myös etänä osallistuville opiskelijoille.

Kulkueeseen jo ilmoittautuneille järjestöille kulkueen peruuntuminen ei aiheuta mitään toimenpiteitä.

Opiskelijakulttuurissa ei ole tilaa häirinnälle

Keskusteluun sosiaalisessa mediassa on noussut häirinnän ja epäasiallisen kohtelun kokemuksia opiskelijakulttuurissa. Keskustelu on koskenut erityisesti teekkarikulttuuria, mutta kokemuksia on noussut esiin myös muiden alojen opiskelijoilta.

TYY ja Teekkarikomissio lausuvat, että opiskelijakulttuuriin tai teekkarikulttuuriin ei kuulu minkäänlainen häirintä, kiusaaminen tai epäasiallinen toiminta, eikä niitä tule katsoa läpi sormien. Teekkarikomissio on turkulaisten teekkarijärjestöjen kattojärjestö, voit lukea heidän kannanottonsa aiheeseen täältä: https://teekkarikomissio.fi/fi/kannanotto

https://www.tyy.fi/fi/medialle/ajankohtaista/opiskelijakulttuurissa-ei-ole-tilaa-hairinnalle

In English

December's Forum for Organisations on 8 Dec

Welcome to the first Forum for Organisations for the year 2021 (a bit early, yes, we know). The Forum will be held via Zoom.

Time: 8 December, starting at 4 p.m.
Place: Zoom

Program

16.00: Introduction to TYY and its services

16.30:

 • The ABCs of organisations (in English)

The ABCs of organisations will go through the fundamentals of acting in an organsation.

17.30: Break

17.45:

 • Involving international students as part of TYY organisations' activities (in English)

The rest of the trainings will be held in Finnish. The program will end at 19.30 at the latest.

The Zoom links will be updated on the Forum's page in the event calendar:

https://www.tyy.fi/fi/toiminta/tapahtumakalenteri/1-jarjestofoorumi

Fill out the organisation declaration form by 31 Dec 2020

In order to retain the organisation status, all of the student union's organisations are obligated to fill out the organisation declaration form once a year. The time to do that is now. To fill out the declaration form, you need to log in to the TYY website (https://www.tyy.fi). To do this, click on the small image of a padlock in the upper right corner of the front page. The site will then prompt you for a username (käyttäjätunnus) and a password (salasana). After you have logged in, click on "Järjestöilmoitus" (Organisation declaration form) on the black bar on the top of the page or follow this link: https://www.tyy.fi/jarjestoilmoitus. If you have lost/forgotten your password, please contact TYY's Specialist in Student Organisations (tyy-jarjestoasiantuntija@utu.fi).

This will take you to the actual form. Unfortunately, the form is only in Finnish, so please feel free to ask for instructions if you are unsure on how to fill it out.

The person filling out the form must be a person authorised to sign for the association.

New Coronavirus instructions and restrictions

The University of Turku's updated instructions can be found here: https://www.utu.fi/en/information-on-coronavirus

The new instructions are based on the recommendations and restrictions by the Regional State Administrative Agency for Southwestern Finland and The Hospital District of Southwest Finland.

https://www.vsshp.fi/en/Pages/Coronavirusepidemic-2020.aspx

The Independence Day torch procession has been cancelled

Based on the new restrictions for public assemblies the student unions of Turku universities have decided to cancel the traditional Independence Day torch procession.

There's no room for harassment in student culture

There has been conversation on social media about experiences of harassment and inappropriate behaviour in student culture. The conversation has focused mostly on teekkari culture (the culture of students in engineering), but students from many different fields have come out with their own experiences.

TYY and Teekkarikomissio state that there is no room for harassment, bullying or inappropriate activities in student culture or teekkari culture, and these issues should not be ignored. Teekkarikomissio is the umbrella organisation of all teekkari-organisations in Turku, you can read their statement on the topic here: https://teekkarikomissio.fi/fi/kannanotto

https://www.tyy.fi/en/news/news/theres-no-room-harassment-student-culture

 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada järjestöuutiskirjettä, ota yhteyttä tyy-jarjestoasiantuntija@utu.fi

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan
sivulla www.tyy.fi/tietosuoja kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.