Arvoisat järjestötoimijat ja puheenjohtajat! Jatkossa kokoamme tärkeät viestit järjestöuutiskirjeeseen, jonka lähetämme aina tarvittaessa. Haluamme vähentää yksittäisten sähköpostien määrää ja pitää huolta, että tärkeät viestit tavoittavat mahdollisimman helposti ja laajasti. Mikäli sinulle herää kysymyksiä, olethan yhteydessä TYYn järjestövastaavaan (tyy-jarjestot@utu.fi) tai tiedottajaan (tyy-tiedottaja@utu.fi).

If you want to have this info in English, please contact tyy-jarjestot@utu.fi.

Hae näytteilleasettajaksi Study in Turku -messuille!

Study in Turku -messut toivottavat perinteisesti syksyllä uudet opiskelijat tervetulleeksi opiskelijoiden kaupunkiin. Messut juhlivat jo 20. vuottansa ja kutsuu yhdistyksiä ilmoittautumaan näytteilleasettajiksi. Juhlavuoden kunniaksi messuille on mahdollisesti tulossa lava/esiintymisalue ja harrastusjärjestöjä kannustetaan ottamaan tästä ilo irti. Ilmoittautuminen tapahtuu alla olevasta linkistä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Näytteilleasettajapaikat ovat ilmaisia ja paikat ovat pöytäpaikkoja (ilmoittautumisen yhteydessä voi esittää toiveen mm. paikan koosta). Messut järjestetään 29.8. klo 10-16 ICT-cityssä. ??

Tapahtumassa esitellään Turun kaupungin ja paikallisten yritysten, yhdistysten ja opiskelijajärjestöjen tarjoamia palveluita ja harrastusmahdollisuuksia opiskelijoille. Näytteilleasettajat ovat mukana esittelemässä Turkua monipuolisana, viihtyisänä opiskelijakaupunkina. Viime vuonna näytteilleasettajia oli yli 80 ja tapahtumassa vieraili lähes 3 000 opiskelijaa.

>>Lisätietoa messuista

>> Ilmoittaudu mukaan!

Eurovaalit tulevat!

Eduskuntavaalit ovat jo takanapäin ja Eurovaalit ovat jo aivan kohta! Eurovaalien ennakkoäänestys on 15.-21.5. ja varsinainen äänestyspäivä on 26.5. Muistathan käydä äänestämässä toukokuun kiireiden keskellä!

Eduskuntatutkimuksen keskus järjestää eurovaalipaneelin 10.5.  Perjantaina 10.5. nuoremmat puolueiden edustajat keskustelevat tulevaisuuden Euroopasta kello 12.00 alkaen Educariumin salissa Edu1. 

>> Lue lisää

 

Kestävän kehityksen viikko

Ylioppilaskunta kutsuu järjestöt mukaan viettämään kestävän kehityksen viikkoa ja järjestämään keke-tapahtumia lokakuussa viikolla 43. Viikolla on erilaisia kestävään kehitykseen liittyviä tapahtumia, kuten paneeli ilmastonmuutoksesta sekä ekskursio Helsinkiin ympäristöministeriöön.

Järjestöjen keke-tapahtumat voivat olla oman järjestön jäsenille tai kaikille opiskelijoille suunnattuja, ja ne voivat olla juuri niin asiapitoisia kuin vapaamuotoisia kuin järjestöt haluavat. Tärkeintä on nostaa esiin kestävän kehityksen teemoja!

TYY nostaa viestinnässään esiin järjestöjen keke-tapahtumia. Lisätietoa viikosta tulee syksyllä, mutta halutessasi voit ilmoittaa järjestösi mukaan jo nyt laittamalla sähköpostia osoitteeseen tyy-kv@utu.fi

 

Ehdota vuoden opettajaa ja opintojaksoa 2019

Hyvä opetus ja ohjaus ovat yliopiston ydintehtäviä. Haemme ehdotuksia lukuvuonna 2018-2019 ansioituneista opettajista ja hyvin toimineista opintojaksoista. Opiskelijoilta ja työkavereilta tuleva esitys on hieno kiitos ja arvostuksenosoitus ehdotetuille opettajille ja opintojaksoista vastanneille. Vuoden opettaja ja opintojakso julkistetaan syksyn avajaiskarnevaaleissa.

Ehdotuksia vuoden opettajaksi ja vuoden opintojaksoksi voi esittää täyttämällä sähköisen lomakkeen 12.5.2019 mennessä.

 

>> Lue lisää!

Turun ylioppilaslehti hakee TYYn järjestöjä jakamaan lehteä lehtitelineisiin, TYS:n kohteisiin ja kaupunkijakoon syksyllä 2019.

Lehti ilmestyy syksyn aikana yhteensä neljä kertaa elokuun ja joulukuun välillä. Kriteerinä valinnassa otetaan huomioon työtehtävän edellyttämän henkilöreservin ja työtehtävään sitoutumisen osoittaminen hakemuksessa sekä tehtävästä saatavan palkkion tarpeellisuus järjestön varainhankinnalle. Edellytyksenä on myös, että järjestöllä on Y-tunnus ja että järjestö on ennakkoperintärekisterissä. Mikäli käytettävissä on lehtien kuljetukseen soveltuva kulkuneuvo, katsotaan se eduksi hakemuksessa. Kulkuneuvon käytöstä toteutuneet kustannukset korvataan.

Vapaamuotoiset kirjalliset hakemukset tulee lähettää viimeistään sunnuntaina 19.5.2019 klo 23.59 sähköpostitse osoitteeseen tyl-paatoimittaja@utu.fi. Kirjoita viestin otsikoksi ”Jakeluhakemus syksy 2019”. Ilmoittakaa hakemuksessanne, haetteko ständi-, TYS- vai kaupunkijakajien tehtävää vai niitä kaikkia.

>> Lisätietoa täältä!

Kesätöitä vailla? TYYjobberista niitä löytyy

Kesä koittaa. Mee töihin. TYYjobberista löytyy opiskelijoille kesäksi tekemistä. Käy täyttämässä lomake ja yhteistyökumppanimme ottaa sinuun yhteyttä. Tekemäsi profiilin pohjalta on mahdollisuuksia päästä tekemään töitä joko vakituisesti tai tarpeen mukaan. Ehdit nauttia kesästä tai täydentää syksyn opiskelukassaa.

>>TYYjobberiin

Kutsu: Yliopistoyhteisön strategia-aamupäivä 16.5.2019

Torstaina 16.5.2019 klo 10.30-12.00 järjestetään yliopiston henkilökunnalle ja opiskelijoille strategiatyön käynnistysseminaari ja työpaja Mauno Koivisto -keskuksessa (Tykistökatu 6). Varaa aamupäivä kalenteriisi jo nyt ja Ilmoittaudu mukaan 10.5.2019 mennessä. Tarkempi aikataulu ilmoitetaan lähempänä tilaisuutta. Tilaisuuden aluksi on kahvitarjoilu klo 10.00 alkaen. Tule mukaan vaikuttamaan! Lisätietoa strategiatyöstä osoitteessa: intranet.utu.fi/uniturku2030

>> Strategista lisätietoa täältä

 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada järjestöuutiskirjettä, ota yhteyttä tyy-jarjestot@utu.fi

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan
sivulla www.tyy.fi/tietosuoja kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.