Hyvää alkanutta vuotta 2020! Tämä on kaikille TYYn järjestöjen toimijoille tarkoitettu uutiskirje ajankohtaisista asioista. Järjestöuutiset ilmestyy tarpeen mukaan, noin kerran kuukaudessa.

If you want to have all of this info in English, please contact tyy-jarjestoasiantuntija@utu.fi.

Vuoden II järjestöfoorumi 20.2.

Järjestöjen koulutukset jatkuvat helmikuun järjestöfoorumissa torstaina 20.2. klo 16–19.30 Turun kauppakorkeakoululla.

Koulutuksia tulee olemaan kuusi kappaletta:

- Ympäristö*
- Kaksikielinen viestintä (suomi ja englanti)*
- TYYn avustukset
- Yhdenvertaisuus*
- Taloudenhoitajat/kirjanpito
- Hallinnon opiskelijaedustajat

Tähdellä merkityt koulutukset ovat erityisesti sellaisia, jotka soveltuvat ja ovat erittäin hyödyllisiä ihan kaikille järjestötoimijoille, joten paikalle kannattaa tulla, vaikka koulutusten otsikot eivät vastaisikaan juuri omaa vastuualuetta.

Koulutukset järjestetään kahdessa osassa, osittain päällekkäin, kuten joulukuun järjestöfoorumissakin, joten ikävä kyllä kaikkiin osallistuminen ei ole mahdollista. Tarkempi ohjelmarakenne julkaistaan piakkoin.

Ilmoittautuminen foorumiin aukeaa ensi viikolla, joten tarkkailkaa sähköpostejanne!

TYY International Council kevään 1. tapaaminen

TYY International Council on järjestöjen kv-vastaavien neuvosto, joka kokoontuu noin kaksi kertaa lukukaudessa. Tavoitteena tänä vuonna on kartoittaa järjestöjen ongelmia tavoittaa kv-opiskelijat ja keksiä yhdessä tapoja antaa asiassa tukea. Ensimmäisessä tapaamisessa mm. tutustutaan toisiimme ja käydään läpi kevään ajankohtaisia asioita.

Tapaamiset keväällä 13.2. ja 23.4. klo 16–17.30 Turku-salissa TYYn toimiston yläkerrassa (Rehtorinpellonkatu 4A).

Lisätietoja

Koponeuvoston tapaaminen 10.2.

Helmikuun koponeuvosto jatkaa joulukuun järjestöfoorumin pohjalta koulutuspolitiikkaan syventymistä (materiaalit: https://www.tyy.fi/sites/default/files/kopo_jarjestofoorumi_2019.pdf). Käsittelyssä ainakin opetussuunnitelmatyön loppuun saattaminen ja yliopiston kevään ajankohtaiset asiat. Lisäksi keskustellaan yliopistossa vaikuttamisesta. Tilaisuudessa keskitytään erityisesti järjestöjen koulutuspoliittisten vastaavien (kopojen) tukemiseen, mutta tilaisuus antaa tietoa ja eväitä kaikille yliopistovaikuttamisesta ja koulutuspolitiikasta kiinnostuneille.

Tapaaminen järjestetään maanantaina 10.2. klo 15.15–17.00 Turku-salissa.

Lisätietoja

Turun yliopisto 100 vuotta

Turun yliopisto perustettiin Kalevalan päivänä 28.2.1920. Koulutus aloitettiin kesällä 1922 Turun kauppatorin pohjoislaidalla sijainneessa entisessä Phoenix-rakennuksessa. Ajasta muistuttaa yhä Turun keskustan halkova Yliopistonkatu.

Turun yliopiston juhlavuosi käynnistyy suurella ulkoilmatapahtumalla 27. helmikuuta. Juhlaväki kokoontuu kello 18.00 Akatemiatalon ja tuomiokirkon väliselle aukiolle. Opiskelijoiden toivotaan saapuvan paikalle haalareissa ja ylioppilaslakissa.

Lisätietoja

Merkitse 3.4. kalenteriin ja poikkea sivuainemessuille!

Mietitkö sivuainevalintojasi? Haluaisitko kuulla lisää sivuainevaihtoehdoista? Mitä ovat Tyhe-, Sote- ja LITO-opinnot? Merkitse jo nyt kalenteriin perjantai 3.4. klo 10–13, ja pistäydy silloin Educariumille sivuainemessuille!

Messuilla kuulet kaiken sivuainevaihtoehdoista ja niiden avaamista työmahdollisuuksista. Voit jutella eri aineiden opiskelijoiden kanssa ja selvittää, millaista opiskelu oikeasti toisessa tiedekunnassa on. Paikalla neuvomassa ovat tiedekuntien opintoneuvojat ja muun muassa Rekryn, kieli- ja viestintäopintojen keskuksen ja opiskelijavaihtotiimin edustajat.

Ainejärjestöjä tullaan kutsumaan sivuainemessuille edustamaan oppiaineitaan. Ilmoittautumisohjeet tulevat myöhemmin.

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada järjestöuutiskirjettä, ota yhteyttä tyy-jarjestoasiantuntija@utu.fi

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan
sivulla www.tyy.fi/tietosuoja kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.