Arvoisat järjestötoimijat ja puheenjohtajat! Jatkossa kokoamme tärkeät viestit järjestöuutiskirjeeseen, jonka lähetämme aina tarvittaessa. Haluamme vähentää yksittäisten sähköpostien määrää ja pitää huolta, että tärkeät viestit tavoittavat mahdollisimman helposti ja laajasti. Mikäli sinulle herää kysymyksiä, olethan yhteydessä TYYn järjestövastaavaan (tyy-jarjestot@utu.fi) tai järjestö- ja hallintoasiantuntijaan (tyy-jarjestosihteeri@utu.fi).

If you want to have this info in English, please contact tyy-jarjestot@utu.fi.

Syksyn koulutuspäivä

Syksyn koulutuspäivä on jo aivan nurkan takana! 17.9. keräännymme kaikki Publicumille hakemaan lisäbuustia loppusyksyn toimintaan ja suuntaamme samalla katsetta jo seuraavaan toimintavuoteen. Ilta koostuu kahdesta eri koulutusosiotuokiosta ja osallistujina voitte valita itsellenne sopivimmat kaksi koulutusosiota. Luethan tämän viestin huolella, sillä se sisältää myös tietoa siitä, mitä tarvitset mahdollisesti mukaan työpajaasi.

Klo 16:00 alkavat työpajat:

Monikulttuurisuus järjestötoiminnassa

 • Tämä koulutus antaa valmiuksia huomioida monikulttuurisuus järjestötoiminnassa ja antaa ajatuksia kulttuurien väliseen kohtaamiseen
 • Koulutus pidetään englanniksi, mikäli kaikki osallistujat eivät puhu suomea. Diat on saatavilla suomeksi ja englanniksi

Toiminnansuunnittelu ylivuotisesti

 • Koulutus auttaa järjestöjä suunnittelemaan toimintaansa pidemmällä aikavälillä, rohkaisee järjestöjä muuttamaan ja kehittämään toimintaa
 • Koulutus auttaa järjestöjä asettamaan omalle järjestölle sopivia tavoitteita
 • Työpajaan kannattaa osallistua yhdessä yhden tai useamman hallituskaverin kanssa, sillä ylivuotinen toiminnansuunnittelu onnistuu parhaiten pallottelemalla ideoita omien hallituslaisten kanssa. Toki työpajaan saa tulla myös yksin. Mukaan tarvitset printattuna järjestösi toimintakalenterin ja toimintasuunnitelman sekä muistiinpanovälineet.

Jäsenhankinta

 • Koulutuksessa käydään läpi, millaisilla keinoilla voidaan yhdistyksen jäsenhankintaan kehittää.
 • Tuodaan uusia ideoita ja jaetaan hyviä käytäntöjä muiden toimijoiden välillä.
 • Esitellään, mitä työkaluja TYYllä on tarjota jäsenten hankintaan.

Klo 18:00 alkavat työpajat:

Varainhankinta

 • Koulutus auttaa järjestöjä saamaan uusia ideoita varainhankinnan eri kanaviin. Kohderyhmänä on eteenkin pienet ja keskisuuret järjestöt.

Someviestintä järjestöissä

 • Koulutus auttaa järjestöjä kehittämään omaa someviestintäänsä ja esittelee eri keinoja someviestinnän tehostamiseen.

Yhdistystoiminnan 101

 • Koulutuksessa käydään läpi yhdistyksen perusasiat; mitkä säädökset määrittävät yhdistystoimintaa, miten yhdistyksen hallintoa pyöritetään, miten yhdistyksen dokumentit linkittyvät keskenään ja miten ne määrittävät vuoden toimintaa. Lisäksi käydään läpi, miten TYY tukee järjestöjään.
 • Koulutus luo perusvalmiudet uusille hallituksen jäsenille tehtävässä toimimiseen.
 • Soveltuu henkilöille, jotka eivät ole aiemmin toimineet yhdistyksen hallituksen jäseninä tai niille, jotka kaipaavat kertausta perusasioihin.

Klo 17:30-18:00 on tauko, jonka aikana pääsee keskustelemaan tapahtumien ilmoitus- ja myyntialusta Kide.appin tuomisesta järjestöjen käyttöön. Tässä setissä pääsee kuulemaan ensimmäisten joukossa, mistä on kyse ja vaikuttamaan palvelun sisältöön.

 

Kaappaus instagramissa!

Järjestöillä on mahdollista ottaa TYYn instagram-tili päiväksi haltuun! Päivän aikana järjestöt voivat julkaista haluamansa määrän sisältöä Storyssa. Ennen kaappauspäivää järjestölle toimitetaan tunnukset ja ohjeet kaappauspäivän läpivientiin. Järjestö voi sopia kaappauspäivän laittamalla sähköpostia tyy-viestintaasiantuntija@utu.fi.

Päivitättekö järjestönne sometilejä ahkerasti? Haluatteko saada lisää näkyvyyttä toiminnallenne?  Käyttäkää #TYYntäyteisiä ja #järjesTYY, niin me repostaamme päivityksenne tileillämme!

Puheenjohtajien neuvosto kokoontuu jälleen!

Syksyn ensimmäinen TYYn puheenjohtajien neuvoston kokous järjestetään 24.9. klo 16 alkaen Turku-salissa. Ensimmäisellä kerralla aiheena ovat kehityskeskustelujen pitäminen, sekä keskustellaan tapahtumien ilmoitus- ja myyntialusta Kide.appin tuomisesta järjestöjen käyttöön. Puheenjohtajien neuvostolla on omat Facebook- ja Whatsapp-ryhmänsä, johon puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat voivat liittyä. Kummankin kautta tiedotetaan seuraavista tapaamisista ja muista tärkeistä asioista.

>> Liity puheenjohtajien Whatsapp-ryhmään

>> Liity puheenjohtajien Facebook-ryhmään

Tule mukaan kertomaan, millaista on olla opiskelija Turun yliopistossa.

Haemme lähettiläitä Turun yliopistolle lokakuun 2019 lopusta toukokuulle 2020. 

Odotamme sinulta:

 • vähintään yksi opiskeluvuosi yliopistossa takana ja jäljellä
 • sanavalmiutta, reippautta ja ulospäinsuuntautuneisuutta
 • Turun tuntemusta (tai Porin ja Rauman, joissa myös yliopiston kampukset)
 • kokemusta sisällöntuotannosta sosiaaliseen mediaan (Facebook, Instagram, YouTube tai bloggaaminen)
 • etua asiakaspalvelukokemuksesta

Lähettiläänä tehtävänäsi on:

 • esitellä koulutustarjontaamme lukioissa, messuilla, yliopiston tilaisuuksissa ym. (muutama tilaisuus lähettiläskauden aikana)
 • kertoa opiskelukokemuksistasi ja opiskelukaupungistasi sosiaalisessa mediassa (sisällöntuotanto vaihtoehtoiseen kanavaan: Instagram, YouTube tai bloggaaminen)
 • toimia yliopisto-opiskelun kasvoina markkinointimateriaaleissamme 

Lähettiläänä saat:

 • arvokasta työkokemusta 
 • mahdollisuuden verkostoitua
 • rahallisen palkkion 500 euroa (lukiovierailujen matkakulut korvataan erikseen)

Hae 15.9. mennessä oheisen linkin kautta: 

>> Hae Turun yliopiston lähettilääksi 

Haastattelut pidetään viikolla 39 (torstaina 26.9. ja perjantaina 27.9.). 

Koulutustilaisuudet valituille järjestetään viikolla 41 (keskiviikkona 9.10 ja perjantaina 11.10.).

Mahdolliset kyselyt lähettiläsrekrytointiin liittyen opintoasiainsuunnittelija Tuike Mäntylä, tuike.mantyla@utu.fi, p. 050 568 1774.

Kommentoi strategisten tavoitteiden ensimmäistä luonnosta!

Turun yliopiston strategia 2021–2030 on työn alla. Vuorovaikutus ja yhteisön osallistaminen ovat strategiaprosessin kantavia periaatteita. Yliopistoyhteisöltä kerätään nyt kommentteja strategisten tavoitteiden ensimmäisestä luonnoksesta. Lisäksi kyselyssä on mahdollista kommentoida yliopistoa profiloivia temaattisia kokonaisuuksia. Webropol-kysely on auki 9.-23.9.2019.

>> Vastaa kyselyyn täältä

>> Lisätietoa strategiatyöstä

Teistäkö Reilun kaupan järjestö?

Turun yliopisto on ensimmäistä vuotta Reilun kaupan korkeakoulu, ja myös aine- ja harrastejärjestöt voivat osallistua reiluuteen ryhtymällä Reilun kaupan järjestöiksi! Tässä on ohje, miten teistä voi tulla osa Reilun kaupan korkeakoulua:

 1. Tehkää päätös ryhtyä Reilun kaupan järjestöksi. Tämä tarkoittaa, että aina kun järjestö ostaa kahvia tai teetä, tulee tuotteiden olla Reilun kaupan tuotteita. Muissakin ostoksissa ostetaan Reilun kaupan tuotteita jos niitä on tarjolla.
 2. Käsitelkää asia hallituksen kokouksessa ja kirjatkaa päätös pöytäkirjaan.
 3. Lähettäkää pöytäkirjan ote osoitteseen tyy-jarjestot@utu.fi ja kertokaa, että olette päättäneet ryhtyä Reilun kaupan järjestöksi.
 4. Valmista! Saatte Reilun kaupan kannatusryhmältä diplomin sitoutumisestanne.
 5. Antakaa reiluuden näkyä somessa ja käyttäkää hashtagia #reilunkaupanutu ja #fairtradeutu
 6. Muistuttakaa myös seuraavan vuoden hallitusta järjestönne reiluudesta

Jos ette muista, oletteko jo mukana, niin voitte kysyä asiasta TYYn hallituksen Sofialta, tyy-kv@utu.fi

KieVIn Studia Generalia

Tervetuloa kieli- ja viestintäopintojen keskuksen Studia generalia 2019 -luennoille!

Osana 40-vuotisjuhlavuottaan KieVi kutsuu sinut kuuntelemaan studia generalia -luentosarjaa torstaisin 26.9. - 21.11.2019 klo 16.15 - 17.45, huone 248, Agora. Ensimmäinen luento 26.9. alkaa klo 16.00.

​Luentosarjassa käsitellään kielen, kulttuurin ja viestinnän teemoja 2020-luvulla, ja se on avoin kaikkien tiedekuntien opiskelijoille sekä yliopiston henkilökunnalle.

Opiskelijat, jotka osallistuvat kaikille luennoille, saavat 2 op vapaavalintaisiin kieli- ja viestintäopintoihin (osallistuminen vähintään 5 luennolle = 1 op). Osallistuminen tarkistetaan yliopisto-ohjelma Villen kautta.

Luentosarja alkaa 26.9.2019 osana Euroopan kielten päivän tapahtumia. Luennot ovat avoinna kaikille eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Huom! Jos haluat opintopisteitä, ilmoittaudu Nettiopsun kautta 24.9. klo 12.00:een mennessä.

>> Lisätietoa löydät täältä!

TYYn koulutukset uudistuvat!

TYYn koulutuksia on kehitetty tänä vuonna palvelemaan entistä paremmin TYYn järjestöjä. Osana koulutusten kehittämistä pyritään luomaan yksittäisten koulutusten tilalle isompia kokonaisuuksia, jotka keräävät kaikki järjestötoimijamme yhteen. Uudistuksesta huolimatta TYYn eri neuvostot jatkavat toimintaansa. Kalenteriin voi jo merkitä ainakin seuraavat koulutuspäivät ja neuvostojen kokoontumiset:

Syksyn koulutuspäivä 17.9.

Puheenjohtajien neuvosto 24.9.

Lokakuun Koponeuvosto 14.10. (teemana opetussuunnitelmat)

Marraskuun Koponeuvosto 13.11.

Joulukuun järjestöfoorumi 10.12.

 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada järjestöuutiskirjettä, ota yhteyttä tyy-jarjestot@utu.fi

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan
sivulla www.tyy.fi/tietosuoja kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.