Tilat | Tavarat | Neuvonta | Koulutukset ja pj-neuvosto | Viestintäpalvelut

 

Tilat

TYY vuokraa järjestöilleen kokous- ja seminaarikäyttöön Turku-salia ja vapaampiin tilaisuuksiin Q-taloa ja saunatiloja. Lisäksi TYY vuokraa järjestöille toimistotiloja Ylioppilastaloissa.

Kokouskäyttöön kannattaa tiedustella myös Proffan Kellarin kabinetteja (02 250 5515).

Myös yliopiston luentosalit ja seminaarihuoneet (vaatii UTU-tunnukset) kokoustarkoituksiin ovat veloituksetta TYYn järjestöjen käytössä. Tilojen varauskalenterit ovat näkyvillä osoitteessa opas.utu.fi.

Monet TYYn järjestöt tarjoavat tilojaan myös muiden järjestöjen käyttöön edullisesti:

Turun kaupunki tarjoaa opiskelijoiden käyttöön erilaisia nuorisopalvelujen leirintäalueita. Tiloissa on majoituspaikkoja kaikenkokoisille ryhmille. Lisää tietoa näistä yhdistyksille sopivista tiloista on Turun kaupungin sivuilla.

 

Tavarat

TYYn toimistolta TYYn järjestöjen (ja jäsenten) vuokrattavissa ovat:

Äänentoistolaitteet: (pantti 50 euroa)

 • kahdet kaiuttimet jalustoineen
 • miksauspöytä
 • kaksi mikrofonia

Retkeilypajan kausikortti (Turun kaupungin retkipaja Fendari)

 • Yleisimmät retkeilytarvikkeet suurillekin ryhmille (mm. teltat, soppatykit, kaminat jne.)

 

Neuvonta

Ota rohkeasti yhteyttä! TYYn henkilökunta on järjestöjen käytettävissä.

 • Missä tahansa mieltä askarruttavassa järjestötoimintaa koskevassa kysymyksessä voi olla yhteydessä TYYn järjestöasiantuntijaan: tyy-jarjestoasiantuntija@utu.fi
 • Talouteen liittyvissä asioissa erityisasiantuntemusta on TYYn taloussihteerillä: tyy-taloussihteeri@utu.fi
 • Järjestöjen tapahtumien viestinnässä neuvoo TYYn viestintäasiantuntija: tyy-viestintaasiantuntija@utu.fi
 • Myös TYYn muut työntekijät palvelevat yhdistyksiä omilla sektoreillaan; esimerkiksi ainejärjestöjen edunvalvonta-asioissa auttaa koulutuspoliittinen asiantuntija: tyy-kopoasiantuntija@utu.fi

Tilatkaa tietoisku TYYn järjestöasiantuntijalta, jos jokin osa-alue toiminnassa kaipaa tukea. Järjestöasiantuntija voi tulla tapaamaan järjestöänne tai vaikka muutamaa samoja asioita pohtivia järjestöjä myös TYYn varsinaisten koulutusten ulkopuolella. Tilaisuudet voidaan rakentaa tapauskohtaisten tarpeiden ympärille. 

Koulutukset ja pj-neuvosto

TYY järjestää vuosittain järjestöilleen koulutusta yhdistystoiminnasta. Perinteisesti tammi-helmikuussa pidetään kattava järjestötoiminnan perusasioiden koulutuspaketti uusille hallitusten jäsenille. Pakettiin sisältyvät koulutukset ainakin puheenjohtajille, taloudenhoitajille, tiedottajille, tapahtumanjärjestäjille sekä toimittajille.

Loppuvuodesta puheenjohtaja- ja taloudenhoitajakoulutuksissa perehdytään erityisesti tilikauden lopun rutiineihin sekä tiedonsiirtoon.

Lisäksi pyrimme toteuttamaan järjestöiltä tulevia toivomuksia koulutusten suhteen. Ideoita voi lähettää järjestöasiantuntijalle tai hallituksen järjestövastaavalle.

Järjestöpuheenjohtajille pidetään myös tapaamisia. Tapaamisissa käsitellään ajankohtaisia ja hyödyllisiä yhdistysasioita, mutta ennen kaikkea tilaisuuksien toivotaan olevan paikka verkostoitumiseen ja vertaistuen antamiseen ja saamiseen.

Viimeisimpien koulutusten ja tapaamisten materiaalit

Taloudenhoitajakoulutusten harjoitusten avaamiseen tarvitset Tappio-kirjanpito-ohjelman.

Turun ulkopuolella toimiville yhdistyksille maksetaan matkakorvauksia halvimman kulkuneuvon mukaan yhdelle osallistujalle / järjestö.

Mielen päällä -materiaalit

Kun olet järjestämässä yhteisöllisyyttä tai hyvinvointia edistävää opiskelijatoimintaa, Mielen päällä -materiaalit ovat käytettävissäsi!

Mielen päällä -toimintaa toteutetaan taustalla olevan Turun Kauppakorkeakoulun Terve mieli -toiminnan ydinajatuksen mukaisesti opiskelijalta opiskelijalle. Jokainen tiedekunta ja opiskelijayhteisö on erilainen, joten Mielen päällä -teemoistakin kukin yhteisö voi viestiä omalla tavallaan. Mielenterveellisen opiskelukulttuurin edistämisessä on olennaista, että viesti puhuttelee juuri kohderyhmää.

Materiaaleja voi muokata ja hyödyntää luovasti yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia edistävien tempausten, tapahtumien ja toimintamuotojen tiedostusta koskevassa viestinnässä eri kanavilla, kunhan mainitset Turun yliopiston Mielen päällä -toiminnan nimeltä.

(tiedostot tähän)

 

Lisäksi opiskelijajärjestöt voivat noutaa TYYn kansliasta opiskelijahuoneelle Mielen päällä -aiheisen seinäjulisteen veloituksetta.

► Katso lisää ladattavia materiaaleja hankkeen kotisivuilta!

 

Viestintäpalvelut

Haluatko tulevalle tapahtumallesi lisää näkyvyyttä? Ota yhteyttä TYYn tiedottajaan mieluiten viimeistään 1,5 viikkoa ennen tapahtumaa: tyy-tiedottaja@utu.fi. Tiedottajaan kannattaa olla myös yhteydessä myös muissa viestintään liittyvissä kysymyksissä.

Tiedottajan kanssa yhteistyössä voit tarvittaessa

 • mainostaa tapahtumaa tyy.fi-tapahtumakalenterissa ja muualla tyy.fi-sivustolla
 • mainostaa tapahtumaa tyyali-sähköpostilistalle lähetettävässä uutiskirjeessä
 • mainostaa tapahtumaa TYYn sosiaalisen median kanavissa.

Suurimmista tapahtumista on mahdollista laatia myös tiedote medialle. Ota yhteyttä viestintäasiantuntijaan (tyy-viestintaasiantuntija@utu.fi) ja kysy lisää.

TYYn tapahtumakalenteri tavoittaa opiskelijat hyvin, järjestät sitten pienet myyjäiset tai suuremmat juhlat. Kalenterista näkee kootusti koko TYYn järjestökentän järjestämät tapahtumat. Kalenterista tietoa on helppo jakaa esimerkiksi uutiskirjeeseen, sosiaalisen median kanaviin ja sähköpostilistoille.

Tapahtumakalenterin ohjeet järjestöille (pdf)

Lisäksi kannattaa pitää mielessä myös muut Turun tapahtumakalenterit, esim.

TYYn uutiskirje ja Tyyali-sähköpostilista

TYYn uutiskirje lähetetään Tyyali-sähköpostilistalle noin kerran viikossa. Uutiskirjeeseen on koottu tulevien viikkojen tapahtumat ja opiskelijoille tärkeät uutiset. Uutiskirje lähtee noin neljälle tuhannelle Turun yliopiston opiskelijoille.

 • Mikäli haluat tietoa uutiskirjeeseen, ota yhteyttä viestintäasiantuntijaan: tyy-viestintaasiantuntija@utu.fi
 • Mikäli et vielä saa uutiskirjettä sähköpostiisi, liity Tyyali-listalle.

Järjestön oma tyy.fi-esittelysivu

Järjestöillä on TYYn sivuilla käytössään esittelysivu. Mikäli tunnukset esittelysivun muokkaamista varten ovat hävinneet, voi tiedustella niitä esim. osoitteesta tyy-jarjestosihteeri@utu.fi. Tunnusten avulla järjestöt pääsevät päivittämään omia tapahtumiaan TYYn nettisivujen tapahtumakalenteriin.

Turun ylioppilaslehti

Järjestöt saavat alennukset Tylkkärin ilmoitushinnoista. Tiedustelut ja ilmoitustilan varaukset päätoimittajalta, tyl-paatoimittaja@utu.fi, 044 990 0600. Tylkkärille kannattaa aina myös tarjota juttuideoita.

Muista myös viestintä englanniksi

Turun yliopistossa on tuhansia opiskelijoita, joiden opiskelukieli on englanti. Esimerkiksi vaihto-opiskelijat osallistuvat yleensä varsin aktiivisesti tapahtumiin ja harrastustoimintaan.

TYY pyrkii tuottamaan ison osan tiedosta suomen kielen lisäksi englanniksi. tyy.fi/en-sivulla on runsaasti tarjontaa myös englanniksi opiskeleville. Kansainvälisille opiskelijoille lähetetään myös englanninkielinen uutiskirje.

Tee tapahtumastasi tiivistelmä myös englanniksi, ja kysy TYYn viestintäasiantuntijalta (tyy-viestintaasiantuntija@utu.fi) tai kv-asiantuntijalta (tyy-internationalspecialist@utu.fi) miten kansainväliset opiskelijat tavoitetaan tehokkaasti.