Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa päätetään suomalaisen korkeakoulutuksen tulevaisuudesta. Maksuton koulutus, riittävä opintotuki ja hyvin järjestetty opiskelijaterveydenhuolto ovat opiskelijoille keskeisiä asioita, joita ei saa vaarantaa säästöpaineiden keskellä.

Turun yliopiston ylioppilaskunta on järjestänyt kevään aikana monia vaalitapahtumia ja ottanut yhteyttä vaalipiirin ehdokkaisiin. Kolutuskysymykset ovatkin nousseet Varsinais-Suomessa yhdeksi vaalien keskeisimmistä puheenaiheista.

Opiskelija, nyt on sinun vuorosi vaikuttaa


Kuva: TYYn hallitus kävi ennakkoäänestämässä Yliopistonmäellä Turun yliopiston ja Åbo Akademin rehtorien sekä Åbo Akademis Studentkårin hallituksen kanssa.

Nyt tarvitsemme teitä jokaista. Vaaleissa on ehdolla useita henkilöitä, jotka ajavat korkeakoulutuksen ja opiskelijoiden asiaa.

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 19.4.2015. Löydät oman äänestyspaikkasi sinulle postitse lähetetystä ilmoituskortista. Änestyspaikat ovat avoinna kello 9 - 20.

Ohjeet äänestämiseen: Näin äänestät vaalipäivänä

Etkö ole vielä löytänyt sopivaa ehdokasta?

TYY järjesti 25.3. keskustelutilaisuuden varsinaissuomalaisille eduskuntavaaliehdokkaille. Tilaisuudessa ehdokkaat saivat lähettää videoterveiset.

Keskustelutilaisuuden ehdokkaiden terveiset Youtubessa

Monet varsinaissuomalaiset ehdokkaat ovat tehneet kevään aikana eri tapahtumissa koulutuslupauksia. Lupaukset on koottu SYL:n koulutuslupaus.fi-sivulle.

Varsinaissuomalaiset ehdokkaat, jotka ovat tehneet koulutuslupauksen
Klikkaa sivun alta "Older posts", niin näet lisää koulutuslupauksen tehneitä ehdokkaita. Kuvien alta näet mitä ehdokkaat ovat luvanneet.

Näin TYY on nostanut vaaleja esiin mediassa

TYYn sivuilla:

Kevään vaalitapahtumia kampuksella

Vaaliväittelyt Facebookissa

 

Lisätietoja TYYn eduskuntavaalivaikuttamisesta:

Janika Takatalo
hallituksen varapuheenjohtaja
tyy-vpj@utu.fi/ 044 7961060