You are here

Uuden lukuvuoden kynnyksellä

Jussi Nieminen | 25.08.2014

Syksyn tuulet lähestyvät jo hiljalleen kampusta ja monet teistä varmasti viettelevätkin kesän viimeisiä kauniita päiviä suunnaten katseet kohti syksyn vilinää. Taas ollaan uuden uljaan lukuvuoden kynnyksellä. On aika pohtia, mitä kursseja valita ja mitä tehdä vapaa-aikanaan. Jokaisen uuden sekä vanhan opiskelijan on syytä jälleen miettiä myös opiskelun ja oppimisen luonnetta ja tarkoitusta. Oppiminen ei ala yliopistoon tullessa, eikä oppiminen lopu tutkinnon suorittamiseen, vaan jatkuu läpi koko elämän. Kun määrätietoisesti ja uteliaasti tähtää uuden oppimiseen ilmestyvät opintopisteetkin kuin itsestään.

Syksyn tullen saapuvat myös opiskelijatoiminnan lukuisat riemut ja juhlat. Vanhat toimijat vaikuttavat saavan käsittämättömän määrän energiaa uusien opiskelijoiden (tulevien aktiivien ja toimijoiden) saapumisesta kampukselle. Vastineeksi nämä ”vanhat” jakavat kokemuksensa ja tietonsa heidän kanssaan, taatakseen järjestönsä menestyksekkään toiminnan tulevaisuudessa. Alkusyksyä värittääkin monenlainen järjestötoiminnan esittelyn kirjo ja juhlien paljous.
Kaikille uusille opiskelijoille, ja miksei vanhoillekin, suosittelen lämpimästi lähtemään mukaan opiskelijajärjestöjen maailmaan. Opiskelijajärjestöt ovat mitä parhain paikka tutustua uusiin ihmisiin ja soveltaa luennoilla oppimia taitojaan käytännössä, hauskanpitoa unohtamatta. Järjestötoiminta on opiskeluajan lisämauste, jota ilmankin voi elää, mutta värit ovat hieman haaleampia.

Vaikka oppiminen onkin elinikäistä, opiskeluaika ei kestä ikuisesti. Kannattaakin ottaa kaikki irti tästä elämänvaiheesta, jota monesti sen jo taakseen jättäneet kuvaavat elämänsä parhaiksi vuosiksi. Vaikka oma vastuu opintojen etenemisestä tuleekin muistaa, suosittelen heti alusta asti heittäytymään täysillä mukaan opiskelijatoimintaan, mieli avoinna uusille kokemuksille ja tuttavuuksille. Aktiivinen toiminta omassa yhteisössä ei ole opintojen etenemistä pois sulkevaa toimintaa, vaan yhteen sovitettuna sopivassa suhteessa ne mahdollistavat ikimuistoisen vaiheen elämässä.

Iloista ja elämysrikasta opiskelijasyksyä jokaiselle!

 

Jussi Nieminen
TYYn hallituksen puheenjohtaja
 

Puheenjohtaja
Jussi Nieminen