You are here

Koulutuksista potkua uuteen vuoteen

Lauri Lahoniitty | 02.02.2018

Tämän vuoden järjestöaktiiveille suunnattu suuri koulutuspäivä oli jo kolmas laatuaan. Tapahtuma oli huikea menestys, ainakin osallistujamäärillä mitattuna: ilmoittautuneita oli lopulta hieman yli 350. Kiitos vielä kerran kaikille osallistuneille!

Koulutuspäivän tarkoituksena on nimensä mukaisesti tarjota TYYn piirissä toimiville järjestöille, niin pienille kuin suurillekin, parhaat mahdolliset eväät vuoden toiminnan käynnistämiseksi. Päivän aloittavassa Yhdistystoimijan ABC:ssa käydään läpi yhdistystoiminnan perusasioita alkaen ihan siitä, mikä on rekisteröity yhdistys. Kovin syvällisesti ei yhdistystoiminnan kiemuroita ehdi yhden tunnin aikana käsitellä, mutta tämän ongelman paikkaamiseksi järjestämme vuoden aikana lisää koulutuksia.

TYYn toimintasuunnitelman mukaan koulutusten kohdeyleisöjä tullaan miettimään tänä vuonna uudelleen. Aikaisempien vain vertaisneuvostoille järjestettävien koulutusten sijaan avataan koulutukset kaikille asiasta kiinnostuneille. Neuvostot tulevat edelleen järjestämään omia tapaamisiaan eri aihealueiden ympäriltä, mutta varsinaiset koulutukset on tarkoitus siirtää niiden alta pois. Näin järjestöt voivat lähettää koulutuksiin itse sopivimpana pitämänsä henkilöt.

Koulutuksia tullaan järjestämään ainakin yhdenvertaisuudesta, tietosuojauudistuksesta, taloudenhoidosta sekä kiusaamisen ja häirinnän ennaltaehkäisystä. Myös muita on suunnitteilla, mutta niistä kerrotaan tarkemmin myöhemmin keväällä. Lisäksi suunnitelmissamme on viritellä myös syksylle suurehkoa koulutuspäivää, jolloin muussa kuin kalenterivuoden mukaan kulkevassa rytmissä aloittavat järjestötoimijat pääsisivät yhtälailla hyötymään koulutuksistamme.

Päivitämme tiedot ajankohdista ja paikoista koulutuskalenteri-sivulle: https://www.tyy.fi/fi/Koulutukset

Otamme mielellämme myös vastaan toiveita tulevista koulutuksista. Yksi tapa vaikuttaa esimerkiksi tuleviin aiheisiin on antaa palautetta, jota keräämme kaikkien koulutustemme yhteydessä.

Toivotan kaikille oppimisen täyteistä vuotta!

Voit myös katsoa Suuren koulutuspäivän kaikille yhteisen osuuden tallenteen Youtube-kanavaltamme.

Järjestö- ja hallintoasiantuntija
Lauri Lahoniitty