You are here

Kestävän kehityksen teemoja kampuksella

Heidi Saarinen ja Maiju Korkealaakso | 04.10.2017

Kestävän kehityksen viikkoa vietetään yliopiston kampuksella 2.-8.10. Viikon tarkoituksena on herättää keskustelua kestävästä kehityksestä ja sen yhdistymisestä tietoiseen kuluttamiseen, kehitysyhteistyöhön sekä ympäristökysymyksiin, ja se toteutetaan vapaaehtoisvoimin TYYn siipien johdolla.

Keke-viikon ohjelmatarjonnan tarkoitus on lisätä tietoa ja esitellä kestävän kulutuksen käytännön toteuttamisen erilaisia muotoja: ohjelmasta löytyy muun muassa Reilun kaupan aamiainen, eettisen viinin maistelu- ja tutustumisilta Korkkivika ry:n johdolla, hyönteissyöntiä sekä eriarvoisuuskahvila. Tapahtumat ovat kaikille kiinnostuneille avoimia. Osiin tapahtumista pyydetään ennakkoilmoittautuminen. Lisätiedot loppuviikon ohjelmasta, löytyvät TYYn nettisivuilta sekä Facebookista: https://www.tyy.fi/fi/toiminta/kehitysyhteistyo/kestavan-kehityksen-viikko

Eriarvoisuuskahvila saa miettimään maailman eriarvoisuutta

Perjantaina järjestettävä Kehitysyhteistyösiiven Eriarvoisuuskahvila on muodostunut vuosien varrella kiinteäksi osaksi kestävän kehityksen ja kehitysyhteistyön viikkoa. Kahvilan tarkoitus on saada ihmiset miettimään maailman eriarvoisuutta sekä sitä, kuka epäreilut pelisäännöt määrittelee. Kahvilassa on tarjolla kahvia, teetä ja leivonnaista täysin ilmaiseksi, mutta saadakseen kahvin tai leivoksen, tulee henkilön täyttää kahvilan pitäjien keksimät kriteerit. Ne voivat olla lähes mitä vain ja ajatuksena on ravistella ihmisiä miettimään periaatteen epätasa-arvoisuutta. Millä perusteella minua kohdellaan näin? Kuka näistä säännöistä on päättänyt? Epäreilua, etten voi vaikuttaa asiaan!

Kahvilassa voit siis saada kahvin ja leivoksen, mutta kaverisi ei välttämättä saa mitään. Onko tämä mielestäsi reilua? Kahvilassa voit myös kirjoittaa ajatuksiasi kokemuksesta ylös ja miettiä, kuinka eriarvoisuuteen voisit itse vaikuttaa. Tule siis perjantaina Assarin pihalle klo 12-14 kokeilemaan oletko täyttänyt kriteerit ja ansainnut kupin kahvia. Samalla voit keskustella kehitysyhteistyösiipeläisten kanssa ajatuksistasi koskien niin eriarvoisuutta kuin kehitysyhteistyötäkin. 

 

TYYn siivet
Heidi Saarinen ja Maiju Korkealaakso