You are here

Q-talon usein kysytyt kysymykset kuvina

Saana Kallio | 06.06.2017

Remontti Q-talolla on täydessä käynnissä ja remontti valmistuu syyskuuhun mennessä. Varauksia tiloihin on jo voitu tehdä, mutta koska harva on paikassa Kuuvuoren nuorisotilan aikana vieraillut, on se herättänyt paljon kysymyksiä. Millainen se on? Kuinka iso juhlasali on? Minkälainen sisäänkäynti siellä on? Entä keittiö?

Kävimme tänään vierailulla remontin keskellä ja otin havainnekuvia. Huomaattehan, että pintaremontti ei ole vielä alkanutkaan, joten näiden kuvien ja tämän blogikirjoituksen tarkoitus on vain ’avata ovia’ teille paikkaan, mikä kuitenkin on jo nyt varattavissa. Pintamateriaalit ja kalustus tulevat siis muuttumaan syksyksi. Samasta syystä en myöskään viitsinyt panostaa paint-tähtiä enempää, koska paremmat, lopulliset kuvat tulevat alkusyksystä nettisivuillemme. 

Hinnasto ja ohjeet löytyvät täältä: http://www.tyy.fi/fi/opiskelijalle/vuokrattavat-tilat-ja-tavarat/q-talo

1. Parkkitilaa on K-Marketin ja Q-talon välissä vain K-Marketin asiakkaille (30 min kiekolla), mutta parkkitilaa löytyy runsaasti nuolen osoittamasta kohdasta, jossa sijaitsee iso hiekkaparkkipaikka. Parkkipaikalle käännytään heti suojatien jälkeen (oikealle).
2. Q-talon pääsisäänkäynti löytyy tältä sivuseinustalta, K-Marketin puolelta. 
3. K-Market on lähin kauppa ja se on auki joka päivä 23 saakka (tieto kesäkuulta 2017). YO-kylän busseilla (50, 51, 53, 54) pääsee perille ja lähin pysäkki on tosiaan K-Marketin edessä.

1. Pääsisäänkäynti eteisaulaan. Ulkopuolella on pienet portaat, mutta myös pyörätuoliluiska, joka tekee sisäänkäynnistä esteettömän. Eteisaulasta löytyy kaksi wc-tilaa, joista toinen niin ikään on esteetön.
2. Eteisaulan Nummenpuistokadun puoleisessa päädyssä on ns. palvelutiski ja sen takana sijaitsee ovi keittiötiloihin. Keittiötiloista löytyy omat erilliset ovet sekä ulos että juhlasaliin. 
3. Suuren salin sisäänkäyntejä löytyy tältä seinältä yhteensä neljä kappaletta, yksi keittiöstä ja kolme eteisaulasta. 

1. Sisäänkäynti saliin lavan puoleisesta päädystä.
2. Kaksi wc-tilaa, joista rakennuslautojen takana pilkoitteleva tulee olemaan esteetön. 
3. Tähän kohtaan kaavaillaan kääntönaulakkoa, lopullinen ratkaisu on kuitenkin vielä mysteeri, mutta naulakko tulee sijaitsemaan joka tapauksessa tässä tilassa.
4. Ovi portaikkoon, josta pääsee mm. juhlasalin lavalle ja alakerran järjestötiloihin.

1. Ovi portaikosta lavalle löytyy nuolen osoittamasta kulmasta. Täältä löytyvät myös sähkötaulu ja valokatkaisijat.
2. Tämä on sama ovi, joka näkyy eteisaulan toisessa kuvassa "1. Sisäänkäynti saliin lavan puoleisesta päädystä". 
3. Tällä seinustalla on siis yhteensä neljä ovea, kuvan kauimmainen ovi tulee keittiöstä ja PA-koppi tulee kahden keskimmäisen oven viereen niin, että toisesta ovesta pääsee ainoastaan PA-kopilla eteisaulasta. Salin ikkunat löytyvät vastakkaiselta seinältä, ja kuten pikkukuvasta huomaatte, ne ovat melko korkealla.

 

1. Eteisaulan vessojen puoleisesta päädystä johtaa ovi tähän portaikkoon, ja pääsalin lavan ovi tosiaan löytyy täältä ylhäältä
2. Tämä ovi on hätäuloskäynti, josta suunnitellaan myös mahdollisesti tavaroiden roudaamiseen soveltuvaa ratkaisua. Tämä ovi johtaa Q-talon ei-tienpuoleiseen päätyyn ja ulkopuolella on portaat. Tämä uloskäynti ei siis ole esteetön. 
3. Nämä portaat vievät alakertaan, missä sijaitsee järjestötiloja, varastoja, suihkutilat ja alakerran kertavuokrattava tila. Alakerran tilat eivät valitettavasti ole esteettömiä. 

1. Tällä seinustalla sijaitsevat järjestötilat. 
2. Edellisen kuvan portaikko, tämä kuva on siis otettu käytävän tienpuoleisesta päädystä.
3. Tällä seinustalla sijaitsevat suihku- ja wc-tilat, sekä vuokrattavat varastokopit. Tältä seinustalta löytyy myös pieni keittiötila, joka on tarkoitettu alakerran vuokralaisten ja kertavuokrattavan tilan vuokraajien käyttöön. 
4. Kun valokuvaaja seisoi tässä, jäi hänen taakseen ulko-ovi, joka johtaa tienpuoleiseen päätyyn ja toimii alakerran hätäuloskäyntinä. Kuvaajan takavasemmalta löytyy ovi, jonka takana sijaitsee seuraavan kuvan kertavuokrattava tila. 

1. Kertavuokrattavasta tilasta löytyy kolme varastokoppia (kyllä, niihin tulee vielä ovet), joista ensimmäinen jää tässä kuvassa nuolen osoittamaan nurkkaan. 
2. Tässä seisoo valokuvaaja ja valokuvaajasta vasemmalla on siis se alakerran ulko-ovi. 

Lisäkysymyksiä tilasta voi jättää kommenttikenttään tai lähettää sähköpostilla tilan projektivastaavalle Juha Laurilalle ( jelaur(at)utu.fi ). 

kulttuurivastaava
Saana Kallio