You are here

Tervetuloa, uusi opiskelija!

Mikko Mononen | 24.08.2015

Onnittelut vielä opiskelupaikasta ja lämpimästi tervetuloa opiskelemaan Turun yliopistoon! Mikäs sen hienompaa kuin aloittaa opinnot vanhimmassa suomalaisessa yliopistokaupungissa, jossa on vuosisataiset perinteet sivistyksen ja opiskelijakulttuurin vaalimisessa. Voin luvata, että opintojen aloittamisesta tulee unohtumaton kokemus, jota muistelee hymyillen tulevina vuosina ja läpi elämän.

Et ole yksin. Kuluvana syksynä Turun yliopistossa aloittaa opintonsa yli 2000 uutta opiskelijaa, joita kaikkia tuleva syksy hieman jännittää. Liikaa ei kuitenkaan kannata jännittää, sillä yliopistossa huolehditaan siitä, että uusi opiskelija pääsee tukevasti opintojen syrjään kiinni ja liittyy osaksi opiskelija- ja yliopistoyhteisöä. Ensimmäisen vuoden opiskelija on kaikista tärkein opiskelija.

Opiskelijana kuulut automaattisesti myös Turun yliopiston ylioppilaskuntaan eli TYYhyn. Ylioppilaskunnan tehtävänä on toimia kaikkien yliopiston opiskelijoiden yhdyssiteenä ja edistää opiskeluun ja opiskelijan asemaan yhteiskunnassa liittyviä pyrkimyksiä. Ylioppilaskunta valvoo opiskelijoiden etua koulutukseen ja opiskelijoiden hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä sekä osallistuu yliopiston kasvatustehtävään valmistamalla opiskelijoita kriittiseen ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Ylioppilaskunta on paikka, josta löydät ystäviä ja apua matkan varrella kohtaamiisi ongelmiin.

Yliopistossa olet vastuussa omista opinnoistasi ja niiden edistymisestä mutta sen vastapainoksi sinulle kuuluu akateeminen vapaus. Yliopistossa sinulla on vapaus tulla ja mennä sekä opiskella, kuten parhaaksi näet. Turun yliopiston kuusi tiedekuntaa ja kauppakorkeakoulu tarjoavat mittavan valikoiman erilaisia sivuaineita ja kursseja. Monialaisuus on Turun yliopiston vahvuuksia. Tästä mahdollisuudesta kannattaa ottaa kaikki irti ja suorittaa opintoja myös oman tiedekunnan ulkopuolelta.

Ennen kaikkea kannattaa nauttia opiskelijaelämästä. Tutustu mielenkiintoisiin ihmisiin ja lähde rohkeasti mukaan opiskelijatoimintaan. Käytä aikasi ihmettelyyn, kokeilemiseen ja uuden oppimiseen. Uskalla ajatella ja pohtia asioita, joita kukaan muu ei ole kenties koskaan ajatellut. Ole ahkera mutta älä pelkää epäonnistua. Oppimista tapahtuu vain yrityksen ja erehdyksen kautta. Ja kun aikanaan valmistut, käytä oppimaasi maailman muuttamiseen, siten kuin sinä itse parhaaksi näet. Akateemiselle osaamiselle löytyy aina kysyntää.

Puheenjohtaja
Mikko Mononen