You are here

Linjoilla TSE-lista: Kuuleeko TYY? Täällä kauppakorkeakoulu

TSE-lista | 28.02.2020

 “Hyvää 10-vuotissyntymäpäivää TYY!”

”Siis mitä? Eikö TYY ole jo lähes 100 vuotta vanha?”

Kyllä – ja ei. 10 vuotta sitten lumisena ja kirkkaana uudenvuodenpäivänä 1 tammikuuta 2010 astui voimaan 1922 perustetun Turun yliopiston ylioppilaskunnan ja 1950 perustetun Turun kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan yhdistyminen. Alkoi uusi aika. Uusi ylioppilaskunta aloitti toimintansa.

Vaikka monelle vuosi 2010 ei vaikuta kovin kaukaiselta, on kymmenessä vuodessa kuljettu pitkä matka. Koko 2010-luvun ajan kauppakorkeakoulun opiskelijoiden asemaa ylioppilaskunnassa on väsymättä valvonut TSE-lista, Turun KY:n, Porin Kyltereiden ja Taloustieteen klubin jäsenien oma edustajistoryhmä. Koko vuosikymmenen läpi edustajiston suurimpana ryhmänä olemme onnistuneet muokkaamaan ylioppilaskunnasta uuden kodin myös kauppatieteilijöille, tarjonneet järjestöjemme jäsenille ainutkertaisia mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen aina valtakunnallisen ylioppilasliikkeen johtoasemia myöten sekä kasvaneet päätöksenteossa koko ylioppilaskuntaa yhdistäväksi voimaksi. TYYstä onkin kasvanut yhdessä kauppatieteilijöiden kanssa yhä vahvemmin tulevaisuuteen katsova ylioppilaskunta, joka seisoo vakaasti suomalaisessa ylioppilasliikkeen kentässä vahvoin edunvalvonnallisin ja taloudellisin jaloin.

Mutta miksi nyt availla Sinulle näitä historian hapertuneita lehtiä vuosikymmeneltä, jonka alussa kukaan tämän blogin kirjoittajista ei rehellisyyden nimissä ollut vielä poistunut edes yläkoulun hellästä huomasta? Tämä siksi, että nyt kun väsymättömät vartijanne ovat saaneet äänenne kuuluviin, ovat he uuden tehtävän edessä.

Ylioppilaskunta päivittää kevään aikana Sinunkin etujesi ajamisen kannalta tärkeintä ohjenuoraa: ylioppilaskunnan poliittista linjapaperia. Haluamme varmistaa, että TYY pyrkii vaikuttamistyössään sekä Turussa että kansallisesti joustavien opiskelumahdollisuuksien jatkuvaan kehittämiseen, riittävien mielenterveyspalveluiden turvaamiseen sekä työmarkkinatilanteen vahvaan huomioimiseen yliopiston eri alojen opiskelupaikoista päätettäessä. Haluamme siis, että ylioppilaskunta on mukana mahdollistamassa juuri Sinulle vaivattoman opiskeluajan sekä mitä menestyksellisimmän alun urallesi.

Edessämme on suuri tehtävä. Mutta haluamme, että juuri näiden asioiden onnistuneesta turvaamisesta meidät, 2020-luvun Turun kauppakorkeakoulun edunvalvonnan esitaistelijat muistetaan, kun seuraajamme vuonna 2030 kirjoittavat tätä samaista blogia päättyvän vuosikymmenen menestystarinasta.

TSE-lista
Edustajistoryhmä

Tänä keväänä TYYn blogissa kuullaan TYYn edustajistoryhmien ajatuksia poliittisen linjapaperin päivityksestä ja edustajistotyöskentelystä. Poliittisessa linjapaperissa määritellään TYYn poliittiset kannat koulutus- ja sosiaalipolitiikkaan, opiskelijayhteisöön sekä yhteiskuntavaikuttamiseen liittyvissä asioissa. Edustajisto on ylioppilaskunnassa korkeinta päätäntävaltaa käyttävä elin, jonka 10 vaaleilla valittua edustajistoryhmää 41 edustajan voimin päättävät yhdessä demokraattisesti esimerkiksi ylioppilaskunnan taloudesta ja luottamustoimijoista. Siksi haluamme, että opiskelijoilla on mahdollisuus tutustua myös edustajistoryhmiin ja heidän ajatuksiinsa. Tekstit edustavat yksittäisten edustajistoryhmien näkemyksiä, eivät TYYn yleistä linjaa, ja niiden asiasisällöstä vastaavat kirjoittajat.

Lue tarkemmin, mistä poliittisessa linjapaperissa on kysymys.

TYYn edustajistoryhmä
TSE-lista