You are here

Kehyviikkokiitokset

Roosa Vastamäki | 04.12.2014

Kahden vuoden urakka TYYn kehyviikon koordinaattorina on nyt paketissa. Viimeiset raportit on lähetetty, kaikki kokoukset kokoustettu.

TYYn hallituksen puheenjohtaja Jussi Nieminen piti kehyviikon avajaispuheen. (Kuva: Satu Nurmi)

Kun lähdin koordinoimaan tapahtumaa, en tiennyt kehitysyhteistyöstä juuri mitään muuta kuin sen, mitä Romaanihenkilön kuolemasta olin oppinut. Työhaastattelussa sain kuitenkin vakuutettua, että olen reipas ja hyvä tapahtumanjärjestäjä, sisältö tulee perässä. Eihän se ihan niin helppoa ollut, mutta tekemällä oppii.

Reilun kaupan viinien -maisteluillan kattaus TYYn saunalla. (Kuva: Timo Kovala)

Tämä toinen vuosi oli kaikin puolin kevyempi ja helpompi. Suuri osa kiitoksesta kuuluu Satu Nurmelle, TYYn kansainvälisten asioiden asiantuntijalle, jonka kanssa yhdessä tuli monet kerrat istuttua ja mietittyä, miten saamme ohjelmasta sellaisen, että se kelpaa rahoittajalle, Ulkoasianministeriölle. Kiitos myös hallituksen kehy-vastaavalle Ilona Häsäselle, joka ideoi kanssamme kokouksissa ja osasi tarpeen tullen vedellä oikeista naruista.

Kehyviikon vapaaehtoiset Marika Virta ja Noora Anttila valmistelivat pop up -ravintolaa ja We are UNIque kuvauspaikkaa Sirkkalan aulaan. (Kuva: Roosa Vastamäki)

We are UNIque -valokuvateokseen osallistuneet saivat muistoksi pinssin. (Kuva: Timo Kovala)

Isoin kiitos kuuluu kuitenkin ihanille, ahkerille ja aivan uskomattomille vapaaehtoisille, jotka laittoivat kymmeniä tunteja vapaa-aikaansa likoon, jotta kehyviikosta tulisi paras ikinä! Vapaaehtoiset jaksoivat kokouksia, sähköposteja, Facebook-keskusteluja ja yllättäviä takapakkeja toisinaan paremmin kuin itse koordinaattori. Suurimmat vastuut itsellensä nappasivat Noora Anttila, Marika Virta ja Reetta Minkkinen, jotka kaikki ottivat järjestääkseen yhden kokonaisen päivän. Myös Emmi Simonen ja Juliana Tobón tekivät hommia hartiavoimin ja kehysiipiläisille kiitos niin maanantain messujen kuin perjantain ekskursionkin järjestelyistä.

Kehyviikon vapaaehtoisten ydinjoukko Marika Virta, Noora Anttila, Reetta Minkkinen ja Emmi Simonen poseeraamassa ulkoministeriön odotusaulassa. (Kuva: Roosa Vastamäki)

Kehyviikko on kokonaisuutena valtavan iso tapahtuma. Osallistujia on kymmenentuhatta ympäri Suomen viiden päivän aikana. Meillä Turussakin osallistujamäärät kasvavat tasaiset. Osittain siitä on kiittäminen myös monia yhteistyötahoja. Vuodesta toiseen eri järjestöt tarttuvat innolla haasteeseen ja järjestävät kehyviikolle ohjelmaa pop up -ravintoloista leffanäytöksiin. Kinokopla, ISTU ja monen monet aine- ja harrastusjärjestöt vuosittain tarttuvat haasteeseen ja monipuolistavat kehyviikkoa.

Yhteistyötahoina on myös yrityksiä, tänä vuonna Reilu kauppa, joka mahdollisti ilmaisen kahvin pop up -ravintolan yhteydessä sekä viininmaisteluillan. Reilu kauppa myös lahjoitti meille läjäpäin tiedotusmateriaalia, kahvia ja kahvilakäyntikortteja, joita voi vielä käydä itselleen hakemassa TYYn toimistolta.

Kehyviikon materiaaleja: Julisteita, Reilun kaupan materiaalia, Planin valokuvanäyttely, Maailmankuvalehtiä ja vaikka mitä! (Kuva: Satu Nurmi)

Kiitos kaikille kehyviikosta ja mahtavista kokemuksista! Minä poistun, mutta kehyviikko jatkuu taas uusin voimin ensi vuonna.

Koordinaattori ja kansainvälisten asioiden asiantuntija edustivat koko viikon ajan. (Kuva: Timo Kovala)

 

 

 

Kehyviikon koordinaattori
Roosa Vastamäki