You are here

Mitä tuli tehtyä ja miten siitä jatketaan?

Jussi Nieminen | 01.12.2014

Vuosi 2014 lähenee loppuaan. Myös TYYn toimistolla katseet alkavat jo suuntautua vuoteen 2015 ja sen tuomiin uusiin haasteisiin. Palataan niihin kuitenkin vasta myöhemmin. Ensin vielä pieni katsaus tähän vuoteen. 


Vuosi on ollut monessakin mielessä tapahtumarikas ja vauhdikas. Edustajisto mallaili lähes koko kevään ja alkusyksynkin ylioppilaskunnalle uusia sääntöjä, joka oli ainakin hallituksen puheenjohtajan näkökulmasta äärimmäisen mielenkiintoinen prosessi seurata. Samaan aikaan iso osa hallituksen ja toimiston resursseja meni YTHS-vaikuttamiseen maan hallituksen kehysriihessä tekemien päätöksien johdosta. Loppukesästä mukaan kuvioihin tuli myös allekirjoittaneen ehdokkuus Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtajaksi ja sen tuomat haasteet. Syksystä jäikin käteen paikka ensi vuoden SYL:n hallituksessa.  


Tämä on toki vain murto-osa kaikesta, mitä ylioppilaskunnassa on vuoden aikana tapahtunut. Muutamia muita mainitakseni olemme panostaneet merkittävästi viestintään ja vakinaistaneet tiedottajan pestin sekä selvittäneet perheellisten opiskelijoiden asemaa Turun yliopistossa. 


Mutta mitä sitten ensi vuonna? 


Vuosi 2015 tulee olemaan vähintään yhtä mielenkiintoinen, mahdollisesti jopa mielenkiintoisempi kuin tämä vuosi. Keväällä edessä, kansallisena ponnistuksena, ovat eduskuntavaalit. Vaalien alla vaikuttamista koordinoi SYL ja ylioppilaskunnat yhdessä toteuttavat sen laatiman kampanjan. Ylioppilastalo A:n remontti lähenee, ja esimerkiksi toimiston muutto väistötiloihin tuleekin suunnitella huolella. On ensiarvoisen tärkeää, ettei palvelutaso jäsenillemme heikkene. Muita suuria teemoja ensi vuodelle ovat yliopiston sisäiseen rahoitusmalliin vaikuttaminen ja ylioppilaskunnan poliittisen linjapaperin päivittäminen. 


Edustajisto valitsee uuden hallituksen kokouksessaan keskiviikkona 10.12. Vanhan hallituksen vedellessä viimeisiä naruja yhteen omissa projekteissaan, aloittavat uudet toimijat jo heti valinnan jälkeen perehtymisensä. Toimistolla odotetaankin jo innolla tietoa siitä, ketkä johtavat TYYn kohti opiskelijan parempaa huomista ensi vuonna. 

Puheenjohtaja
Jussi Nieminen