2015
15.12.2015 on päivä, jolloin kansainvälisyys Suomessa kuoli. Lukukausimaksut määrättiin EU/ETA-alueen ulkopuolelta tuleville opiskelijoille. Maksujen minimimäärä on jatkossa 1500 €. On kuitenkin epätodennäköistä, että kaikki korkeakoulut keräisivät maksuja minimisummalla.
Järjestösektorilla on ollut mielenkiintoinen syksy vaikuttamispuolella. Voinkin ilolla todeta, että edunvalvontaa voi todellakin tehdä muillakin kuin perinteisillä KoPo-, SoPo,- ja KV-sektoreilla.
Thursday’s discussions in the parliament were sad news for internationalisation of Finland. Changes in legislation would mean that from 2017 non-EU and EEA students studying degree in Finnish higher education institutes would have to pay minimum of € 1500 tuition fees.
Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) on onnistunut vuodesta toiseen saamaan hyvää palautetta opiskelijoilta. Säätiön erinomaisuus piileekin siinä, että se pystyy tarjoamaan juuri meille opiskelijoille räätälöityjä terveydenhuollon palveluita. YTHS on ottanut myös edelläkävijän roolin suoma
Turun kaupungissa on meneillään Yleiskaava 2029:n valmistelu. Kyseessä on suunnitelma, joka tulee vaikuttamaan vahvasti kaupunkiympäristön kokonaiskehitykseen lähitulevaisuudessa. Turku viettää 800-vuotisjuhliaan vuonna 2029, ja samalla halutaan varautua 20 000 uuteen turkulaiseen.
Syksy on lähtenyt hyvin käyntiin. Kurssit ovat alkaneet, ensimmäiset opiskelijatapahtumat on käyty ja onpa mukaan mahtunut myös kansallinen edunvalvonnan tempauskin.
”Tällä hetkellä Turun Kontti pursuaa vastaanottokeskusta varten lahjoitettuja vaatteita”, kirjoittaa Susanna Helminen, TYYn Kehitysyhteistyöviikon vapaaehtoistoimija.
Ylioppilaskunnan tervehdys yliopiston avajaisjuhlassa 3.9.2015
Lämpimästi tervetuloa opiskelemaan Turun yliopistoon.
Opiskelijaliikettä syytetään usein siitä mistä monia muitakin intressiryhmiä: huutavat kuplastaan, pitävät kynsin hampain kiinni omista saavutetuista eduistaan eivätkä ole valmiita katsomaan omaa nenäänsä pidemmälle.