Olet täällä

0,7 %

Jaa +

TYY tahtoo toimia esimerkkinä ja edistää YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden eli Agenda 2030:n toteutumista. Siksi TYY ohjaa 0,7 prosenttia toimintataloutensa budjetista kehitysyhteistyöhön. 0,7 % -varat ohjataan kahteen määräajoin vaihtuvaan kohteeseen. Varojen käytön suunnitelma päivitetään joka vuosi, ja se löytyy myös TYYn nettisivuilta.

Tutustu 0,7% -varojen käytön suunnitelmaan. Löydät suunnitelman kohdasta "Muut" sivun alalaidasta.

Kohteet vuonna 2016

Aurora Borealis ry

Aurora Borealis ry on perustettu vuonna 2015 Jyväskylässä.Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kehitysyhteistyötä sekä lisätä eri maiden ja kansojen välistä vuorovaikutusta. Järjestön tämän hetken tukikohteet ovat Nepalissa: yksi on peruskoulun jälkeisen opiskelun tukeminen Loo Niva Child Concern Groupin kautta ja toinen Bholungin kylän jälleenrakentaminen maanjäristyksen jälkeen. Aurora Borealis ohjaa hakemuksensa mukaan TYYn lahjoitusvarat kolmen-neljän nuoren koulunkäynnin tukemiseen Loo Niva Child Concern Groupille ja Bholungin kylän koulurakennusten jälleenrakentamiseen.

Shiffa ry

Shiffa ry on Suomen koulutettujen somalinaisten vuonna 2005 perustama media- ja kulttuurialan kehitysyhteistyötä ja tiedotusta tekevä järjestö. Shiffa järjestää Somaliassa koulutusta naisjournalisteille ja videotuottajille yhteistyössä suomalaisten journalistien ja elokuvantekijöiden kanssa. 0,7%-lahjoitusvarat Shiffa ry kertoo hakemuksessaan käyttävänsä ylläpitämään Mogadishussa toimivaa naisten radioasemaa, joka muutoin olisi vaarassa kaatua.

Kohteet vuonna 2015

Solidaarisuus-järjestön Somalimaan hanke

SYL:n Guatemala-hanke
 

 

Viimeksi päivitetty: 15.06.2016 klo 17:34